Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Sjappesnakk: Mandalai Lamas

av Eivind Imingen, publisert 08.11.2019, 00:00.
B3 AB3904 D2 D3 4314 B540 8 C8 B38162 A23

The Mandalai Lamas slipper debutalbumet “Here Comes The Mandalai Lamas” og er med i sjappesnakk.

Dere slipper debutalbumet “Here Comes The Mandalai Lamas”. Hvordan fikk dere bandnavnet fra egentlig?

Mandalai Lamas: Gitaristen vår Black Snake drakk seg så utrolig full under øving en gang at det eneste han greide å si var “Mandalailamiæs”. Vi tolka dette som et eller annet viktig og bandnavnet ble Mandalai Lamas.

Kan dere fortelle litt om albumet?

Mandalai Lamas: Dette albumet er en god introduksjon til hva vi driver med. Vi har litt 60-talls, litt 90-talls, litt psykedelia og litt god gammal rock and roll. De fleste av låtene på plata er blant de første vi lagde, så dette er på en måte vårt “originale sound”.

Vi har hørt rykter om at dere har gjort hele skiva selv, stemmer dette?

Mandalai Lamas: Utrolig nok ja. Vi hadde ingen penger, så vidt noe utstyr og et øvingslokale som var alt annet enn lydisolert eller isolert i det hele tatt, men allikevel fikk vi det til uten veldig mye stress. Det ligger helt sikkert en god del sirener og nattbusser langt bak i miksen et sted.

Marius Width og Jacob Brulund, dere er altså IKKE fra Halden som resten av bandet. Føler dere at det er et handikap?

Marius: Det er jo et handikap.

Hva er et handikap?

Marius: Å ikke komme fra Halden.

Jacob: Nei, jag har inte så ont i halsen längre, tack.

I musikkvideoen til “I Don´t Know What To Do With My Life” er det ganske mye Fernet-drikking. Er Fernet en viktig ingrediens i bandet?

Mandalai Lamas: En gang tømte vi faktisk en bar for Fernet, det er jo som kaffe.

Men i det siste har dette løst seg greit siden vi i blant blir sponset av importøren for Fernet i Norge når vi spiller, så det er jo et stort pluss.

Så dere tømmer ofte barer for kaffe?

Mandalai Lamas: Eh nei, bare Fernet.

Hvordan ser fremtiden til Mandalai Lamas ut?

Mandalai Lamas: Vi håper skiva fikser oss flere gigs og fans siden alt vi vil er å spille hele tiden overalt. Vi har veldig lyst til å sjekke ut hva som er utenfor Norge også, en tur rundt i Europa hadde vært helt sjukt. Vi er også godt i gang med plate nummer to, så vi har nok å holde på med.

Jeg ser dere skal ha releasekonserter både i Halden og Oslo, hva kan publikum forvente?

Mandalai Lamas: Mye visuals, mye gitarer og tamburiner og ikke minst sensuell energi. Vi kommer til å rocke noen flotte kostymer vi har kjøpt på Grønland (i Oslo) så vi kommer til å se sinnsykt bra ut.

Hvor kan finne musikken deres og holde seg oppdaterte?

Mandalai Lamas: Vi finnes selvfølgelig på alle strømmetjenester, men vi anbefaler å kjøpe vinylen på Tiger eller Big Dipper siden vi har lurt inn et par godbiter som ikke er på det digitale albumet. Ellers så har vi selvfølgelig en instagram/facebook-side. Vi øver på øveriet, så det er også bare å komme på besøk der hvis man føler for det.