Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Hva var den første skiva du kjøpte på Tiger, Kristian?

av Kristian Kallevik, publisert 16.04.2021, 09:14.
Kristian Kallevik Circle Jerks

Kristian har jobbet på Tiger siden 2003 og tok i sin tid over sjappa etter grunnleggeren Tor André Knudsens død. Her forteller han om den første skiva han kjøpte på Tiger!

Jo nå skal dere høre!

Jeg er en klassisk late bloomer, jeg var godt oppi 20-årene når jeg var innom Tiger første gang. Jeg hadde akkurat kjørt flyttelasset mitt fra Bergen over til Oslo sammen med den gang Årabrot-trommis Vidar. Planen vår var å trolle frem et nytt Årabrot i en ny by som kunne knuse den ortodokse Last Train-rocken en gang for alle. Slik gikk det imidlertid ikke for min del, og det var Tiger som kom i veien for det. Jeg fant fort ut at dersom jeg kunne jobbe i platebutikk, så trengte jeg ikke være tredjerangs bassist i et band.

Min agenda på Tiger den gang, i August 2002 må det ha vært, var å dra den klassiske platebutikk-gesten og vise min verdi som menneske ved å spør etter skiver jeg regnet med de ikke hadde:

Først: Generic Flipper med Flipper. Ved siden av Ministry tror jeg man kan høre at denne skiva la grunnlaget for lyden av tidlig Årabrot. Tor André som stod bak disken, hadde "tilfeldigvis" ikke skiva inne, men lot seg ikke vippe av pinnen og anbefalte en haug med sausete band som jeg aldri hadde hørt om. Jeg rykket et par skritt tilbake, tok mot til meg og spurte isteden om han hadde Group Sex med Circle Jerks. Da Tor André repliserte "Jasså du liker den klassiske gamle amerikanske hardcoren?" ble jeg helt satt ut, som den landsens gut jeg var, med tre år med retro-indoktrinering i Bergen bak meg, anså jeg både Flipper og Circle Jerks for å være aktuell, kontemporær musikk. Så kjøpte skiva og backet ut med å si at jeg egentlig ikke hører på sånn musikk. Men det gjør jeg jo. Kan høre på Circle Jerks idag og jeg. Synge med på Operation mens jeg pønsker ut nye måter å sette ut pretensiøse jyplinger som kommer innom Tiger for første gang.

Få mer bra input fra Tiger!