Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Hilma Nikolaisen gir oss 5 julelåter for å overleve høytiden!

av Maria Refsland, publisert 17.12.2021, 09:30.
Hilma Nikolaisen Hum Hum Foto Elvira Nikolaisen 2

Tradisjonen tro, kom Hilma Nikolaisen også i år med en julelåt, hennes femte i rekken. "Hum Hum" er navnet låta har fått, og er i følge Hilma en liten hyllest til magien i det nye liv, nye begynnelser, nye tidsregninger og fornyelse. Vi som har hengt mye på Oslo City i det siste kan skrive under på at det er deilig å høre annen julemusikk enn Michael Bublé, og vi tok en liten prat med Hilma om julemusikk og ba henne gi oss 5 julefavoritter!

Hei og hallo! Nok en julelåt, din femte i rekken. Da må vi jo spørre hvorfor du liker å lage julemusikk, (som kanskje er en litt utskjelt sjanger i enkelte kretser...) og hvilken julemusikk som inspirerer deg?

- Hm. Jeg lager nok julete musikk for å komme gjennom denne obligatoriske høytiden på en høyst fornuftig måte. Det er en produktiv overlevelsesmekanisme som på sikt blir en juleplate - hvis Herren vil og jeg får leve - som mamma ville sagt. Den første julelåta kom i 2015, og var faktisk min aller første soloutgivelse. Nå er det blitt fem stykk i samlingen. Jeg er egentlig ikke voldsomt glad i julemusikk. Men, i og med at jeg nokså stadig gir ut julete låter blir jeg jo spurt om å komme med julefavoritter, og har slik undersøkt meg frem til en del låter jeg godt kan like.

Happy Dagger - Virgin Mary Had One Son

Happy Dagger har gjort en tolkning av Odetta Holmes´ Virgin Mary Had One Son, og dette på en sømmelig og tilsynelatende uironisk måte. Det låter vakkert og autentisk, som direktesendt fra Betlehems (skabbete) stall.

Neil Halstead - Home For The Season

Denne er minst ti år gammel, men var ny for meg da jeg oppdaget den julen 2018. Husker at den ble en sterk liten julegave det året. Neil Halstead synger og spiller så enkelt, sårbart, direkte og tidløst. Julestemningsfullt.

Amason - En God God God Jul

En akkurat passe julete sak fra Amason, til en tekst av Mattias Alkberg.

Starflyer 59 - Christmas Time Is Here

Starflyer 59 var et band jeg elsket på nittitallet, fra den kristeliøse undergrunnsscenen i Junaiten. Gleden var stor da denne versjonen av Christmas Time Is here dukket opp, i jakten på nye julesanger. Låten i seg selv er en av mine få julefavoritter, og jeg syns Starflyer gjør en herlig versjon.

Prefab Sprout - A Prisoner Of The Past

Muligens kke ment å være en julesang, men det er den i alle fall for meg. Julen handler vel ofte om å se tilbake, sutre litt på et verdifullt vis. Min egen nye Hum Hum handler imidlertid om å se fremover, skal sies. Alt til sin juletid.


Foto øverst i sak: Elvira Nikolaisen

Spilleliste: