Background
Tigernet logo
153264

Mjusic

LP
€13.69
File under: 
Pop/Rock  ›  Indie

Label: 

LP: 

EAN: 

7041889507290

Catalog number: 

FY126LP

Release date: 

30.11.2018

Info: 

Hilma Nikolaisen: Mjusic (Fysisk Format), 2018

Mjusic er Hilma Nikolaisens oppfølger til den kritikerroste debuten Puzzler. Platen er oppkalt etter hennes aller første band, et primalt ur-punk-orkester hun startet sammen med storebror, Ivar (Kvelertak/ GBZ/ Silver) i 1987.

Debutalbumet Puzzler kom på tampen av 2016, til Spellemann-nominasjon og gode kritikker i inn- og utland. Med Puzzler var den uttalte ambisjonen å lage en personlig og veloverveid debutplate.

Der Puzzler var resultatet av en ensom prosess som strakk seg over mange år, har metoden bak Mjusic vært mer spontan og fortettet. Også denne gangen har Hilma tatt absolutt regi, men på en mer leken og umiddelbar måte. Her tar hun steget videre, og befester seg som en kompromissløs og unik låtskriver, musiker og produsent.

Platen er spilt inn hos Morten Øby i Taakeheimen Studio, i tillegg til sporadiske sessions i Malabar, Jakob Kirke og Blitz. Albumet er mikset av Mattias Glavå (Dungen, Broder Daniel), Nick Terry (Libertines), Anders Bjelland (Electric Eye), John McEntire (Tortoise, The Sea and Cake) og Morten Øby (Leonov, The Lionheart Brothers).

Alle låter skrevet, arrangert og produsert av Hilma Nikolaisen 2017/ 2018. Albumet er mastret av Nick Terry. Omslag av Simen Skari og Hilma Nikolaisen

Tracklist: 

1. Missionary
2. Election Day Blues
3. Only Me
4. You
5. Into the Music
6. Light Shines
7. I Do (Doomsday Jingle)
8. Merrily Merrily (Hermitage Highlights)