Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Forventningsavklaring med Bonanza of Doom

av Kristian Kallevik, publisert 30.10.2023, 13:32.
Dette handler om Forventningsavklaring.
Bonanza of doom

OK - nå smeller det! På fredag 3. nov slipper Bonanza of Doom debutskiva si på Sheep Chase Records (distribuert av Diger). For å dempe sjokket har vi fått denne forventingsavklaringen og forhåndslytten fra bandet!

Hva er foranledningen til skiva? Hva snakket dere om på de første øvingene og når dere pratet om prosjektet i forkant? Når følte dere at helheten fikk en form? Har det vært noen tilbakelagte kreative blindspor på veien eller noe som ble ganske annerledes enn først antatt?

Foranledningen til hele prosjektet var vel i utgangspunktet at Karl, Ole og Signe ville sette sammen en gruppe med musikere som man kanskje ikke umiddelbart tenkte skulle havne i samme band, og så mer eller mindre gå rett på scenen på Kafé Hærverk en gang mot slutten av pandemien.

Deretter er vel foranledningen til plata at Terje (Sheep Chase) hørte en av konsertene og ville utgi et album om vi tenkte å spille inn et. Det kunne vi jo ikke si nei til!

Vi hadde kun en øvelse hvor vi fikk lov å dra det i alle retninger det kunne dras, og snakket egentlig ikke så mye om musikken, utenom å poengtere musikalske valg som føltes bra/meningsfylte, og helheten fikk bare være et slags biprodukt av idéstrømmen.

Vi hadde en helg sammen hvor vi gikk mer konkret til verks og skulle øve, noe som etterhvert skulle lede til en plateinnspilling. Det gjorde det på sett og vis også, men selve øveperioden der var vel et slags kreativt blindspor, og ingen syntes musikken hadde så mye å komme med der og da. Likevel tror jeg det var sykt viktig for albuminnspillingen at vi grindet oss gjennom dårlige idéer og tunge tak.

Hadde dere noen andre skiver, band, kunstnere eller ideer som musikalske fyrtårn?

Alice Coltrane og albumet Journey In Satchidananda har vært et slags fyrtårn. Vi prøvde også å covre tittelsporet til albuminnspillingen, men valgte å gå bort fra det fordi det føltes litt overtydelig. Men det albumet har vært viktig. Peter Brötzmanns Machine Gun har også vært en kilde til inspirasjon for improvisasjon i større ensembler. Delia Derbyshire: Pot au Feu har også satt spor!

Hva vil dere at skiva skal gjøre med lytteren?

Røske litt opp i hva musikk er eller ikke er, og representere et slags fellesskap og samhold overordnet selve innholdet i musikken på sett og vis. En plattform åpen for alle innspill, og et deilig rom å være i, om man stopper opp litt og tar seg tid til det

Vi får en forhåndslytt på bloggen nå, hvordan vil dere plassere den i forhold til resten av skiva?

Singelen som slippes heter Hymn of Doom, og er siste låta på albumet. Et slags utbrudd om alt det skjønne som finnes.