Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Årets album 2020: Kristian Kallevik

av Eivind Imingen, publisert 15.12.2020, 00:00.
IMG 6007

Tigers allfader og aspirerende gubbe-alibi, Kristian Kallevik, lever et tilbaketrukket korona-liv Siggerud når han ikke drar i trådene på Tiger og Fysisk Format. Her er hans favoritter fra 2020!

Porrdige Radio: Every Bad
Det kjennes som en annen era at vi var på Bylarm og fistpumpet og delte ut raust med klemmer og high fives. Den beste konserten fra denne svunne tiden var det definitivt britiske Porridge Radio som stod for på Kafe Hærverk. Og når debutskiva kom ut kort tid etterpå innfridde den forventningene. Diggbar humørsyk indie som ikke prøver for hardt å bli likt og derfor går rett hjem hos meg!

The Slow Painters: The Slow Painters
Indierock skal helst låte skjørt som kakaosnerk og eksplosivt som det sorte hull. Samtidig. På debutskiva si høres Oslo-baserte The Slow Painters ut som de har skrevet låtene i drømme. Rett som det er, finnes det realistiske, tradisjonelle pop-elementer å forankre ørene i, men før du rekker å bli vant med det, overraskes du av innfall og snodige vendinger som umulig kan komme fra rasjonelle sinn. Dette er underbevissthetens hevn 2020 i albumformat.

Evigheten: Evigheten
For mer enn ti år siden skremte Marit Karlsen livskiten ut av meg ved å si at det vil komme en tid hvor man har jobbet med musikk så lenge at man vil kunne se tvers gjennom alt og forstå alt. Man får absolutt musikalsk innsikt. Men man blir også iskald innvendig og vil aldri mer oppleve sann glede over musikk. I starten tok jeg dette med et skuldertrekk og smil, men for hvert år som har gått har jeg følt frykten komme snikende. Spesielt etter at jeg bikka førti. Skjer det nå?
Evigheten har vært en skivene som har holdt disse skrekkelige tankene borte i år 2020.