Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

5 skiver som har inspirert Vilde Tuvs nye album Melting songs

av Kristian Kallevik, publisert 13.05.2021, 14:53.
VILDE03

5 år etter kritikerroste D´meg fra 2016 er Vilde Tuv endelig ute med ny plate. Tiden mellom har hun brukt på å studere elektronisk musikk for å kunne lage trance, i tillegg til å ta opp igjen blokkfløytespilling som på denne plata erstatter vokalen. Resultatet er en digital symfoni med elementer av pop, trance, ambient og folkemusikk, smeltet sammen i en konfronterende luftspeiling. Så hvilke skiver har inspirert Tuv i arbeidet med Melting songs?

Shida Shahabi - Homes (2018)
Shida Shahabi er en svensk/iransk pianist/komponist basert i Stockholm. Homes er en god, varm og stor plate hvor jeg hører ekko av svensk folkemusikk. Platen består kun av opptak av henne som spiller piano i to forskjellige stuer. Sitat fra labelet hennes 130701: «There's nothing radical or revolutionary in what Shida is doing, but there is a palpable depth and integrity in her work. It is not showy or smart, articulates no grand concept, but flows from its creator freely and true.»
Element: Luft

Quiltland - Quiltland (2014)

Dette albumet har hatt stor betydning for Melting Songs. Quiltland har en sinnssyk musikalitet, noe dypt og nærværende, sterkt og sårbart som bare er god musikk. Dette er musikk som kun er skapt for å være vakker tenker jeg. Lydbildet er himmelsk med trancesynther og Gigi D´agostino trommer innimellom. Det høres ut som om det er engler som har laget musikken, ikke mennesker.
Element: Vann

John Fahey - Death Chants, Breakdowns and military waltzes (1963)

John Fahey ble jeg vist av en gitarist som heter Shaun Ytterland rundt 2013. Fahey er inspirert av amerikansk folkemusikk og grunnla sjangeren American Primitive Guitar. Dette er transcenderende musikk, og jeg ble særlig fanget av hans evne til å fortelle historier med melodi.
Element: Jord

Johnnie Frierson - Have you been good to yourself (1990s)

Dette er sunn og gøy musikk! Alle platene jeg anbefaler her er sunne og rolige, men denne har liksom litt livsgnist i tillegg. Frierson er personlig kristen, med vekt på personlig, slik at folk med alle slags livssyn burde kunne ta del i gleden: «Miracles, Miracles, You can do'em, Have faith, You are human, Only human, And human beings they do miracles». Den store bangeren her er likevel tittelsporet Have you been good to yourself, hvor han synger om viktigheten av å sove 8 timer, spise sunt og trene, og som han sier «If you mistreat yourself, then you mistreat your family» Preach! Funfact: Frierson er broren til Wendy Rene som synger i "after laughter comes tears"-samplet på Tearz av Wu-Tang Clan.
Element: Ild

Mary Lattimore - Hundreds of Days (2018)

Mary Lattimore lager helt fantastisk musikk som bare går rundt og rundt og ikke skal noe sted som helst. Spesielt tittelsporet på platen har fylt leiligheten min med en fantastisk stemning, spesielt når solen skinner og jeg skal ta oppvasken i vasken min som ikke engang har propp.
Element: Fred

Pressebilde øverst i sak er tatt av Linn Heidi Stokkedal.

No products in list
Visit the shop