Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

5 skiver som har inspirert det nye albumet til Tuvaband

av , publisert 20.05.2021, 15:37.
Tuvaband Stefany De Beurs

Berlin-baserte Tuvaband har markert seg internasjonalt som en av de mest særegne norske artistene de siste årene. I starten av januar ble Tuvaband listet av magasinet Tip Berlin som en av ti artister de har troa på i 2021, og hun ble høsten 2020 nominert til prestisjefylte Anchor Award under storfestivalen Reeperbahn i Hamburg. Forrige album, I Entered the Void, ble nominert til Spellemannpris i klassen indie/alternativ. Growing Pains & Pleaseures er hennes tredje album, og vi lurer på hvilke 5 skiver som har inspirert henne i arbeidet med denne!

Kurt Vile - Childish Prodigy
Dette albumet er helt klart det albumet jeg har vært mest inspirert av. Albumet er perfekt for å forklare hva slags sound og produksjon jeg liker, og har i tillegg riktig dose med fengende melodier. Dessuten har jeg i flere år satt på flere av hans tidligere albumer når jeg skriver tekster, fordi han minner meg på å ikke skrive altfor cheesy. Fordi jeg syntes at Kurt Vile sine tekster er det motsatte av cheesy. Eller jeg hører aldri tekst i musikk; heller lyden av teksten. Han høres kul ut.

Danger Mouse, Sparklehorse - Dark Night of The Soul
Dette albumet har vært med meg siden jeg hørte det for første gang i 2018. Jeg har nok vært inspirert av produksjonen og lyden siden den gang, og hatt det i bakhodet. Låta som heter det samme som albumet er det beste eksemplet på dette. Jeg har faktisk brukt 1-2 sekunder fra en støy-lyd fra den låta, som en loop på hver låt på begge de to forrige albumene jeg har gitt ut. Det er mulig det er ulovlig, så det kan hende jeg ikke burde ha skrevet det. Jeg droppet det på det nye albumet mitt. Det som gjør dette albumet ekstra kult er at de har gjester på hver låt. Blant annet The Flaming Lips, David Lynch, Nina Persson, Iggy Pop, Julian Casablancas, og Suzanne Vega.

Anika - Anika
Jeg tror jeg generelt har vært inspirert av Anika de siste årene. Jeg har i hvert fall hele tiden hatt lyst til å høres nesten like kul og tøff ut som henne. På forrige album tror jeg at jeg prøvde å høres like tøff ut som hun og Kurt Vile når jeg sang. På det nye albumet innså jeg at det funker best om jeg synger på min egen måte uten å prøve på noe spesielt, og at jeg heller kan høres tøff ut i gjennom instrumenter, sound og produksjon.

Melody's Echo Chamber - Bon Voyage
Dette albumet har jeg også hørt på i over flere år. Jeg syntes det er veldig spennende. Det er veldig ulikt min musikk, men jeg inspireres som regel av veldig forskjellig type musikk, ulike sjangre og ulike elementer i låter. Noen låter har spennende lyder, andre har spennende trommer, og noen har inspirerende produksjon. Låtene på dette albumet har mange forskjellige spennende detaljer!

Feist - Pleasure
Selv om jeg likte lyden på tidligere album fra Feist, var det hennes siste album, 'Pleasure', som gjorde meg til fan. Låtene er catchy og kule, og jeg liker godt produksjonen. Jeg hadde en ide om at jeg ønsket å lage et album som hørtes litt ut som dette albumet, om det hadde blitt spilt av My Bloody Valentine eller et annet shoegaze band. Om MBV hadde vært litt treigere og mer avslappa, men fortsatt brukt de fleste gitar-pedalene og plug-ins som de bruker på 'Loveless'.

Pressebilde øverst i sak: Stefany De Beurs