Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

5 skiver5 skiver som har inspirert Årabrots nye album Norwegian Gothic

av Kristian Kallevik, publisert 09.04.2021, 11:00.
Årabrot by Olle Lundin

I dag, fredag 9. april slipper Årabrot Norwegian Gothic, deres niende fulllengder på Pelagic Records. Vi har tatt en prat med bandleder Kjetil Nernes om hvilke plater som har inspirert dem i arbeidet med skiva.

The Velvet Underground - Loaded.

Da jeg begynte arbeidet med Norwegian Gothic ønsket jeg skrive et klassisk rockealbum ala Stooges eller The Doors eller Velvet Underground. Det ballet på seg kan man vel si, men i bunn og grunn synes jeg vi lykkes med å lage et fullendt rockealbum på årabrotsk vis.

Captain Beefheart and The Magic Band - Clear Spot.

Beefheart er alltid med. Alt fra bassganger og generell rytmikk er inspirert av Beefheart, men kanskje aller mest innfallsvinkel og musikalsk filosofi. Hva ville Beefheart gjort?

The Zombies - Odessey And Oracle.

Om man titter dypt inn i Norwegian Gothics mørke materie vil det dukke opp alskens 60-talls-inspirert rock - Stones, Beatles, The Shocking Blue og fra midt i konseptalbumenes hippieklimaks 1968 - The Zombies’ Odessey And Oracle.

Don Cherry – Brown Rice.

Det siver inn mer og mer jazz med årene. Miles Davis. Alice+John Coltrane. Charles Mingus. Og så mange andre. Brown Rice er deilig heroin-dempet verdensmusikk.

Clipping – Visions Of Bodies Being Burned.

Ikke bare gammal gubbemusikk. Clipping. er et av de mest spennende nye bandene vi har hørt det siste året. De to siste platene - Visions og There Existed An Addiction To Blood - er til sammen ett stort mesterverk av et album. Hiphop, støy, industrielt, skrekkfilm, samtidsmusikk –ja, det meste av det som er mørkt og farlig egentlig.