Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS KLASSIKER: Barn Av Regnbuen - Folk Uten Framtid

av Eivind Imingen, publisert 27.11.2015, 00:00.
Barnavregnbuen

Punkrocken ressonerte ikke bare i drabant- og storbyene, men fant via et snirklete nettverk av mistilpassa ungdom veien inn i de mest bortgjømte fjordarmene i nord. Deriblant Kongsvik utafor Harstad, der to brødre og en tredje kamerat satt og forbanna staten og kapitalen og regjæringa sørpå over engelske singleplater. Storebror dro til USA og blei eksponert for det raskere og kanskje vel så relevante hardcore-soundet, og når han var vel hjemme igjen blei Barn Av Regnbuen født.

Seinere skulle brødrene Tom og Roger Andreassen traktere bass og gitar i et av de mest sjangerdefinerende punkbanda i Norgeshistorien, Life But How To Live It?. Men det slutta ikke der. Ettersom åra har gått har stadig nye generasjoner bøllefrø kunnet poge i stykker frisyrene sine til brødrene Andreassens band, som Captain Not Responsible, Drunk og i skrivende stund Danger!Man. Trommis Ulf har på sin side har spilt med kjenninger som Punchdrunk og Yum Yums.

Gjennom et pent stykke arkeologisk arbeid er den lite spede starten samla på ett stykke vinyl i Folk Uten Framtid. Her finnes det meste av det som blei spilt inn, fra lugubre kasetter, via forlengst utgåtte tyske flexier, til sjuern på legendariske X-Port plater. Og det går faenmeg unna her, i en slags kronologi, som starter med noen ikke akkurat overproduserte demoopptak, via svært friske tolkninger av gubberock-klassikere som Eleanor Rigby og Jumping Jack Flash, til hissig hardcorepunk med utvetydig og betimelig budskap, som Botha, Dra Til Hælvete.

Lørdag 5. desember spiller Barn Av Regnbuen konsert på Blitz. Med dette markeres at det er 30 (!) år sida bandet sto der for første gang, med den første av det som antakelig må være et tresifra antall opptredener på ei scene bandmedlemmene, i ulike konstellasjoner, har bidratt til å gjøre til en av landets beste. Vi på Tiger ser fram til å avslutte julebordet vårt i moshpiten der og forventer å se mange av dere.


Sjekk ut Det e´kje nåkka artig lenger under:

No products in list
Visit the shop