Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS ALBUM: HALF JAPANESE - PERFECT

av Eivind Imingen, publisert 19.04.2016, 00:00.
Halfjapanese perfect edit

Det er ingen som er en gøyere kompanjong å gå seg vill i hodet sitt med enn Half Japanese, og «Perfect» åpner opp enda flere ukjente hjertekamre.

Det er snaue 40 år siden Fair-brødrene fra tulletettstedet Uniontown plukket opp gitarene sine, lot være å stemme dem, og la ut på en gigantoman lo-fi-hurratur i form av trippeldebutalbumet «1/2 Gentlemen/Not Beasts».

Siden har medlemmene flydd inn og ut gjennom svingdøra, men visjonæren Jad Fair står fjellstøtt. Ikke bare som leder av bandet, men som premissleverandør på fagfeltet kverning av krisp, psykotisk lo-fi. «Det derane e nåe helvedes leven», som de sa i Flekkefjord.

På «Perfect» spriker det her og der som en gammel hissig jukeboks. Den første melodien i tittellåta høres nesten ut som en nasjonalsang, og på åpneren «That is That» høres det faktisk ut som Jad omsider har lært seg en powerchord, selv om han sverger til at «the only cord I know is the one I plug into the amp». Garageriffet i «Hold On», snakkesynginga og gospelcountrytonene i «You And I». Og dette er bare i løpet av de første fem låtene! Du er ikke halvveis enda en gang.

Vi har spilt skiva taktfast helt siden release i januar, og sitter og ruger på de siste to eksemplarene nå. Liker du nynnende skrangling i øret? Knytt joggeskoa og meld deg i sjappa sporenstreks - eller kjøp vidunderet på Tigernet!

Sjekk ut generasjon perfekt virtuelt:

Related blog posts

See more from the blog