Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS ALBUM: GENERAL FORSAMLING - HVIS GUD VIL

av Eivind Imingen, publisert 07.05.2015, 00:00.
General111

Tradisjonelt har Tiger, med all ektefølt respekt, overlatt til andre aktører å hylle den lille skaren av ensomme norske bygdekarer med kassegitar og underfundige tekster om heimplassen og livet generelt. I General Forsamling sitt tilfelle gjør vi et sjeldent og velfortjent unntak.

"Hvis Gud Vil" handler om nederlag, destruktiv alkoholbruk, resignert gudstro og den forlokkende lysten til å gjøre ende på det hele først som sist, oppunder møene på låven eller i havet. Alt dette i et forblåst Jærlandskap, som snarere leder tankene hen på løsgjengerlovens straffanger og Opstad tvangsarbeidshus, enn på strender og surfing. Helt uten glimt i øyet er dog disse blues/køntri-visene ikke; visst er det brutalt og trist, men akk så fornøyelig og fint, uten at melankolien på noen måte blir beregnende eller sukkersøt.

Og ikke minst låter det bra. I flere år har det kun kommet smådrypp i form av ubetalelige youtube-klipp og en og annen hjemmebrent cd; endelig er en fullengder her. Generalen har fått hjelp av en pen liten bande medløpere, som Safe & Sound-labeleier Alexander Lindbäck og Oslonattas egen Einar Stenseng.


Under finner du ei låt fra plata, smakfullt illustrert med bilder fra kirkegården på Vårhaug: