Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS ALBUM: BEASTMILK - Climax

av , publisert 13.12.2013, 00:00.
Beast

Et av årets mest spennede album kommer sent, men godt.

beast

Debutplata til finske Beastmilk på Svart Records balanserer på en knivsegg i grenseland mellom stor og popmpøs post-punk blandet med tyngre elementer inspirert av metal. Resultatet er en hyperfengede, drivende, melodisk skive full av umiddelbare låter. Det er skamløst og fett og vi spår at denne nok kommer til å dukke opp på en del årsbestelister når 2013 skal oppsummeres.

Beastmilk har altså gått den klassiske ruta fra å være kredd-omfavnet av metalundergrunnen til nå å bli hypa av Pitchfork og NME. Ikke ulikt suksesshistorien til svenske Ghost, men i et litt annet musikalsk landskap: Iskald postpunk møter goth-n-roll.

Med produksjon fra selveste Kurt Ballou (Converge, Kvelertak) sender bandet assosiasjoner til alt fra The Cult og Echo & the Bunnymen til Misfits/Danzig og Sisters of Mercy. Det er dystert, det er dansbart og forførende.

Bandet ble etablert i Helsinki i 2010 med medlemmer fra bla. Hexvessel. Vokalist Khvost har også vært involvert i norske Dødheimsgaard. Etter to sjutommere er endelig tiden inne for deres debutalbum.

Kjøp plata