Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Tigertips : Microtub - Star System

av Eivind Imingen, publisert 02.10.2014, 00:00.
Microtub

Stadig slenger det folk innom sjappa og bare: "Har dere no med en tuba-trio eller no sånt elle'?". Like ofte har vi måttet si: "Nei, sorry kamerat, det ser dårlig ut, gett".

Men nå er det nye koster: Microtub er nemlig 3. oktober ute med den spiltternye fullengderen Star System, på alltid spenstige SOFA Music.

Taxt har gjort en god figur bl.a. med ensemblet Koboku Senjû, Lo med Pelbo, Highasakite og ikke minst med bestillingsverk til Moldejazzen med Trondheim Jazzorkester i sommer. Tredjemann er engelske Robin Hayward, som har operert i et snes år i kompaniskap med særs bra frijazz-navn f.eks. som Anthony Braxton, John Butcher og Axel Dörner - og som også står bak de to komposisjonene på skiva.

For å si det sånn, Star System byr ikke på den lettfordøyelige indiepopen du vanligvis lar gå i bakgrunnen. Vi snakker dvelende, drone-aktig og nærmest mystisk meditativ massasje av de nederste seksjonene av hjernebarken - uten at på noe tidspunkt snubler over i new age-hvalsang av den grunn. Skal du kjøpe bare én plate med kun tuba i løpet av dette semesteret, er det Microtub som gjelder.

Boltre deg med SOFA Music sin katalog her

Sjekk ut opptak Kristoffer Lo og gjengen på Moldejazz på Svein Terje Torviks utmerka program Atlantis her

No products in list
Visit the shop