Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

TIGERTIPS: LIFE, BUT HOW TO LIVE IT? - REISSUES

av Eivind Imingen, publisert 25.02.2016, 00:00.

Det kom noe avsindig fet musikk opp fra kjelleren på Blitzhuset på slutten av 80-tallet. Et lite knippe band skulle i noen hektiske år definere en særegen sjanger skandinavisk hardcore, gjennom intens turnevirksomhet, skiver som fortsatt står som megalitter i punkhistoria og låter som har vist seg å tåle tidas tann bedre enn det aller meste av annen norsk rock.

Banda var Stengte Dører, So Much Hate og Life, But How To Live It?.

life_debut

Sistnevnte besto av brødrene Tom og Roger Andreassen, som tidligere hadde spilt i hardcorepunk-bandet Barn Av Regnbuen, Geir "Dyret" Jensen, med fartstid fra fantastiske Mitti Skritti og Hjertesvikt A/S og et til da ubeskrevet noteblad, vokalist Katja Osvold. De utgjorde en kombo som sto bak over 300 konserter mellom 1988 og 1994, og som det fortsatt går gjetord om langs hele den legedariske "Blitz-ruta", fra Italienske squats, via tyske punkbarer og tilbake til en veggiskafe i Pilestredet.

"Life", som det heter seg på folkemunne, forblei hele tida tro mot DIY-idealene. Visst kunne det låte melodiøst og "emo", men det løp hele tida en rødsvart tråd av rettferdig og ektefølt harme over alltings jævlighet langsmed det hele. Når en idag lytter til disse gamle greiene gir det også en ekstra hyggelig dimensjon til musikken når en veit at de som spilte den er aktive på scena i skrivende stund, med nye band som Castro og DangerMan.

Life But How To Live It? sin diskografi presses opp på ny av engelske Boss Tunage og dermed endelig gjøres den tilgjengelig utafor et samlermarked, hvis priser har antatt et særs u-anarkistisk nivå. Det gjelder intet mindre enn fire - ja, 4 - album: den sjøltitulerte debuten fra 1989, "Day By Day" fra 1990, "Ugly" fra 1992 - og "Burn Green Live", som består av de to sjutommerene SAMT 20 UUGITTE SPOR. Det slippes mange unødvendige gjenutgivelser for tida, men disse er faen tute helt essensielle!

Dette eventyret starter allerede neste uke med "Life, But How To Live It?" og en kan sikre seg å få fulgt det til ende ved å forhåndsbestille fra Tiger HER

Bli med Lange-Harald på Life-konsert på Blitz: