Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Tigertips: Goat - Commune

av Eivind Imingen, publisert 07.10.2014, 00:00.
Goat commune2

Legenden vil ha det til at Goat stammer fra den nordsvenske bygda Korpilombolo. Dette er nok bevisst tåkelegging av fakta, men at de har fått en eller annen mystisk åpenbaring ute i villmarka virker ikke usannsynlig.

Begrepet "World Music" var ganske klamt til dette bandet ga det nytt innhold gjennom skiva ved dette navnet i 2012. Denne - for ikke å glømme en rekke vanvittige liveopptredener - har gjort Goat til et av de mest interessante skandinaviske banda for tida. Nå er endelig oppfølgeren Commune her, og våre maskerte venner fortsetter sin skamløse shopping av utflippa uttrykk fra mange verdenshjørner. Her er elementer av sløy ørken-blues, tyrkisk psych og noe som kan minne om suggerende raga, alt bakt inn i Goats særegne progrocka lydbilde og frike-estetikk.

Sjøl om vi trives godt i våre grønnsåpeduftende og trendy lokaler i Hammersborggata finnes det stunder vi tenker på å komme oss ut av byn, kjøpe småbruk og lage kollektiv der unga kan løpe nakne rundt og vi kan dyrke vår egen mat. Dette kommer sjølsagt aldri til å skje, og i stedet drømmer vi oss dithen med Commune.

Tiger sitter på et svært begrensa knippe bokser med en 5 x 7tommer-utgave av plata; spor opp din indre hippie og kjenn din besøkelsestid.


Sjekk ut en Tigerfavoritt fra plata her: