Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Tigertips: Earth - Primitive and Deadly

av Eivind Imingen, publisert 18.09.2014, 00:00.
Primit

Proto-grungerne og post-rockerne i Earth var av de minst sannsynlige kandidatene fra Seattle sin Class of '88 til å overleve helt inn på tjue-ti-tallet.

Det gjorde de mot all formodning, og de har til overmål, og med jevne mellomrom, sluppet knallsterke album. Med Primitive And Deadly beviser at det går an å spille seigt og blytungt i 2014 også, uten å havne i den 70-talls-revival-doom-greia, som det har gått en smule inflasjon i de siste par åra.

Det er noen Earth-skiver sida det blei servert spor med vokal på. Denne gangen avlegger en gammel label-mate, apokalypse-crooneren fra Screaming Trees, Mark Lanegan, en visitt. Det samme gjør Rabia Shaheen Qasi fra Rose Windows, et annet Sub Pop-band, og spesielt sistnevnte gjør en fremdragende jobb. Men framfor alt er det gitaren til Dylan Carlson som gjelder i Earth, også nå som den mest intense droninga er tona ned til fordel for mer americana-inspirerte melodilinjer.

Primitive And Deadly er vakker, nifs og heavy- Den inneholder alle de ingrediensene som skal til for at vi i Tiger-sjappa har fått et kjærkomment soundtrack til høstlig weltschmertz, og (nesten) lykkelige kan stå bak disken med sammenbitte tenner og headbange sakte, sakte.

No products in list
Visit the shop

Related blog posts

See more from the blog