Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Sjappesnakk med Oslosphere-Jørgen

av Eivind Imingen, publisert 15.01.2021, 00:00.
IMG 0537 scaled

Jørgen Myhr Stokke tilhører en av de modige få som satser når sykdom og nød treffer verden. Etter lang tids forberedelser er han klar for å lansere Oslosphere 1, en samleskive med rock som svever noen centimeter over gateplan i Oslo. Utgivelsen markerer og starten på lablen GAZZE.
Klart vi måtte hukke tak i Jørgen og få vite mer om dette!

Gratulerer med første utgivelse og ny label! Kan du fortelle om hva som gjorde at du bestemte deg for å dra igang dette?
Jo takk! Det hele startet rundt April 2020 under lockdown. Det vil si mye kjedsomhet og tid for ideer til å blomstre. Jeg har samlet på Fuzz Clubs sin compilation serie The Reverb conspiracy og kicka helt sinnsykt på de! Så har jeg lenge også brydd meg om Osloscena og hatt et ønske om å bidra til et sterkere og mer knytta miljø i byen jeg bor i. Så satt jeg egentlig bare de to sammen, startet å høre litt rundt med band om det var noe de ville bli med på, og før jeg visste ordet av det var jeg så dypt inni det at det ikke var mulig å snu. Nå måtte jeg faktisk gjennomføre dette.

Skiva har tittelen Oslosphere, kan du si litt om det? Finnes det en egen Oslosfære?
Oslosphere er vel egentlig et mer fengende ord for Osloscena tenker jeg, men litt mer åpent for tolkning. Jeg vil det skal være åpent for forskjellige sjangere og miljøer, men en viktig fellesnevner er tilhørigheten i Oslo og ønske om et sterkt musikkmiljø i byen vår. Det som er spennende med Oslo er at vi har en overflod av band og artister som konstant gir ut musikk! Det synes jeg er fantastisk. Da vil det jo komme ut mye variert, spennende og til slutt mye bra musikk.

Hvordan valgte du ut bandene og satte skiva ihop? Kan du si noe om hvorfor bandene og rekkefølgen ble som den ble?
Jeg ønsket en fin balanse mellom etablerte band og noe litt mindre kjente som jeg selv har hatt stor tro på. Ta f.eks The Basement Shake, et band jeg tilfeldigvis så på en liten festival og ble helt blåst av hvor fett det var. De måtte med. Ellers ble jeg overasket hvor lett det var å få med band! De aller fleste som ble spurt var med omtrent med en gang! Når det gjelder rekkefølgen hørte jeg bare gjennom låtene gang på gang, prøvde forskjellige rekkefølger helt til jeg fant noe som fungerte. Når rekkefølgen satt, føltes den veldig riktig.

Hva er planene fremover?
Nå hadde jeg jo store drømmer om en ellevill releasekonsert, men av åpenbare grunner må det vente. Så fort det er mulig er planen å arrangere konserter over hele Oslo, dyrke god, kortreist musikk, knytte nye vennskap, samle byen og ha det fett mens man gjør det. Før det er det jo bare å kjøre i gang med Oslosphere Vol.2! Jeg tror det snart kommer frem mye som har ligget og ulmet (Litt som en Ulmebrann 😉 (en film om Tiger som Jørgen var med og lagde i 2015 red.kom.) under hele denne pandemien. Oslo har en spennende tid i vente.

Hvis du var allmektig kulturminister for en dag, hva ville du gjort?
Tatt støtte pengene til Kurt Nilsens julekonserter og gitt de til Revolver.