Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Sjappesnakk: Aiming for Enrike

av Eivind Imingen, publisert 09.01.2020, 00:00.
Aiming for Enrike scaled

I media går det en debatt om at musikken var så mye bedre før. Skribenten har tydeligvis aldri beveget seg særlig dypt i undergrunnen av norsk musikk, for her er godsakene på rekke og rad. Sist ut hittil i rekka er den nye utgivelsen til Aiming for Enrike. De serverer skive nummer 4, og nok engang disker de opp med et monster av ei skive. Vi snakket litt med duoen, samt fikk de til å sette opp den ultimate treningslista.

Aiming for Enrike er jo desidert et unikt band. Hvor tar dere inspirasjon fra? 

Takk for det! Referanselista er kjempelang og veldig bred. For eksempel Sonic Youth, Steve Reich, Todd Terje, Lindstrøm, John Hopkins, Aphex Twin, Radiohead, Queens Of the Stone Age, Skillkills, Hella, Bygones, Lightning Bolt, Donny Bennét, Jaga Jazzist, Belle and Sebastian, J Dilla, The Roots, Outkast, Anderson .Paak, Prince, Talking Heads, Mac Demarco, Steely Dan, Loose Fur, Paul Simon, Fanthomas, Meshuggah, Melvins, Motorpsycho, Blonde Redhead, Fugazi, Enon, St Vincent, Stephen Malkmus, Daughters, Hot Snakes, A Place To Bury Strangers, American Football, Janelle Monae, Atoms For Peace, Death Grips, Owls, Big Thief, Ashra, Big Star, Deerhoof, Ariel Pink, Wilco, Preoccupations, The Beach Boys, Polvo, Shellac, Mr Oizo, My Bloody Valentine og Eddie Murphy (Party all the time) (ligger i spillelista). Noen ganger stjæler vi og andre ganger ligger det i bakhodet som en del av vår musikalske DNA. Bandet DNA er også ganske inspirerende greier.

Bandet har jo vært land og strand rundt, og også i utland og strand rundt. Har dere noen spesifikke situasjoner eller konserter som stikker seg ut?

Festivalene After Hours i Tokyo og Arctangent i Bristol i fjor er to klare høydepunkter. Vi delte plakat og scene med band som Daughters, MONO, envy, skillkills, downy, Meshuggah, Three Trapped Tigers etc. Ellers er det alltid kult å bli kjent med andre band fra andre land og musikkmiljøer som man kan henge med neste gang man er på besøk.

Plata har jo et ganske fett konsept bak seg. Er det mulig å utbrodere litt om hvorfor dere valgte å gjøre det på den måten?

Vi hadde jobba med skiva en liten stund og var litt på leting etter hva som kunne være en slags samlebetegnelse for musikken. Alt løsna når søstra mi sa at ho likte å trene til Aiming for Enrike. Det ligger også muligheter til å tjene store store penger på at millioner av treningsfolk setter den på ved en feil når de skal ut å pumpe jern. Vi vurderte en super limited utgave med årskort på SATS, men kom aldri så langt.

Ettersom dere kjører på med masse ordspill i titlene deres, hva synes dere om denne; Aiming for Enrique Iglesias? 

Ikke imponert. Bandet er kalt opp etter han.

Veldig forståelig det.... Uansett, har dere noen ord å si om treningslista?

Her starter vi med en tre minutters motivasjonslåt av Ole Ivars (og visstnok Viggo Sandvik. hah. det visste jeg ikke). Denne skal du høre på mens du gjør deg klar til å gå løs på den første maskina.Så er det bare å gønne på i 40 min fram til slutten av vår egen "Flat Beat"s som har en helt perfekt wind down greie på slutten, for så å tøye rolig ut med "Diving Within"