Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

5 skiver5 skiver som har inspirert Niilas' debutalbum Also this will change

av Kristian Kallevik, publisert 15.04.2021, 09:53.
Nikolaytysseoberg6

Niilas’ debutalbum «Also This Will Change» ble mottatt med 6/6-anmeldelser i Aftenposten og Bergens Tidende og en Spellemannprisnominasjon da det kom ut i november 2020. Albumet, som passer like fint på klubben som på rundt peisen hjemme, er nå trykket på dobbel rød vinyl med svart marmorering i gatefoldomslag, plakat og 4 bonusspor. Vi har tatt en prat med Peder, som han heter, om hvilke plater han har vært inspirert av i arbeidet med plata!

Susumu Yokota - Symbol

Dette albumet er vel en slags doktorgrad i sampling. Rett og slett helt utrolig vakkert. Hele albumet har inspirert og utfordret meg som musiker og produsent, samt gitt  uendelig mye lytteglede."Symbol" er et fantastisk eksempel på hvordan moderne elektronisk musikk og sampling kan skape noe helt nytt  og unikt med allerede skapte bestanddeler, og hvordan sampling er en  kunstform i seg selv.

Machinedrum - Vapor City

For meg er dette en definerende plate når det gjelder moderne drum & bass. Fra skitten jungle til euforisk footwork, står denne virkelig på topp, og det er ikke vanskelig å høre inspirasjonen jeg har hentet på låtene "Mesa" og "Battery"

Dorian Concept - Joined Ends

Dette albumet ble sluppet rundt tiden jeg begynte å fikle med produksjon, og har satt sine klare preg. Melankolsk elektronika, som høres omtrent like organisk som digital ut. Nydelig! Låten "Schadentrauer" var forøvrig en fast åpningslåt til dj-settene mine (ink. første bylarm-gig)

Sassy 009 - Kill Sassy 009

Sassy står som et forbilde innenfor norsk kontemporær elektronika. Hun viser at det virkelig er mulig å være nyskapende og utfordrende, samt treffe en popularitets-nerve, til og med internasjonalt. Albumet, sammen med hele prosjektet, har gitt meg inspirasjon til å fortsette kompromissløst frem og opp.

Roberto Musci - Tower Of Silence

En helt latterlig nydelig plate. Dette er en av virkelig få album "jeg skulle ønske jeg lagde". Han klarer å fange en urmenneskelig stemning som resonnerer med meg på så mange nivå at det er nesten å bli spirituell av.


Flere saker i spalten:

5 skiver som har inspirert Årabrots nye album Norwegian Gothic

Pressefoto øverst i sak: Nikolay Tysse Øberg
Få mer bra input fra Tiger!