Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Musikkens indre liv med sjappe-Jack

av Kristian Kallevik, publisert 17.02.2023, 11:23.
Dette handler om Jack Holldorff.
Jack i sjappa

Velkommen til Tigerbloggens nye intervju-serie, Musikkens indre liv. Her snakker vi med folk som fikser og ordner bak og på innsiden av musikken. Jack har sirkla rundt Tiger siden han var tretten og gått gradene fra arbeidsuke, til Fysisk Format artist med bandet Duvel til idag å være nyansatt altmuligmann i sjappa. Han er også aktivist og har satt opp noen av de mest vidgjetne konsertene i Oslo det siste året.

Vi begynner med skoledagbokspørsmålene. Hva er din...

Favorittfarge:
Kommer an på bruksområde. På klær, litt sånn burgunderrød kanskje? På vegger, noe lyst som ikke er hvitt, evt en fin tapet. Aura kan jeg ikke noe om.

Favorittmat: 
Pastakebab Super. De som vet vet (Dronningens Kebab på Kirkeristen, hysj).

Favorittlukt: 
Varierer på sinnstilstand. Mennesker man setter pris på lukter jo ofte godt, ellers er jeg en av ytterst få forkjempere for våt hund.

Favorittfrase eller ordtak: 
I vennegjengen min har vi en greie hvor hvis en begynner å synge kjenningsmelodien til Bonanza (TV-serien), så må vi gå dit (puben på youngstorget). Ikke et ordtak, men allikevel en slags frase.

Favorittmenneske (og hvorfor?): 
Broren min kanskje? I motsetning til meg så ser han alltid det beste i folk. Ellers, jeg er ikke noe glad i Oasis, men jeg synes jo det er gøy at Liam Gallagher bare går rundt å eksisterer. 

Fortell litt om hva du er involvert i av arbeid rundt og på innsiden av musikken:
Jeg spiller jo i Duvel da. Der skriver jeg låter, spiller gitar og synger. Nå for tiden spiller jeg synth og sånn med Hilma Nikolaisen også, også har jeg plutselig blitt med på bass i hardcore-prosjektet Asinin. Kommer litt greier fra alle tre om ikke lenge. 

I tillegg til det var jeg en del av kulturkollektivet Oslo Gate 35 en stund. I høst satte vi opp et drøss med konserter, DJ-arrangementer, folkekjøkken osv, frem til vi ble kasta ut. Ut av dette prosjektet kom også bookingen Den Bisarre Lyd, som har fortsatt å sette opp konserter. Neste på tapetet nå er todagers-festivalen HUNDRE TUSEN VOLT... I SKALLEN, som skjer på Blitz og Barrikaden 24 og 25 februar. Det blir et ordentlig skandinavisk hardcoreangrep med blandt annet Indre Krig, X2000, Draumar, Teppebombe og fler.

Hva er du mest fornøyd med av det du har gjort av konserter og arrangement?
Kanskje vårt eget releaseparty for forrige EP med Duvel faktisk. Vi booka store salen på Blitz, Egge tok med bandet sitt fra Bergen og Dragongirl tok turen ned fra Køben, og gjorde et DJ-sett etter konsertene. Det ble stappa. Det var et jævlig morsomt arrangement å sette opp fordi det var 0% punk i det, men alle var glade uansett.

Hvorfor går ikke folk mer på konsert?
Jeg personlig har ikke 200 kr å avse for å komme inn på konsert med et band som ikke har lyst til å være der selv en gang. Jeg synes det virker som mange band og artister ikke har lyst til å spille live, eller ikke har gjort seg opp noen tanker om hvorfor eller hvordan de skal gjøre det. Jeg tror det har en slags sammenheng med den ukulturen som fører til at mange av de som dukker opp nå har sin konsertdebut på bylarm eller vvv. At man rett og slett ikke øver seg på å spille live. At man i stedet for å skape sin egen scene og sitt eget nettverk som kan støtte og sette pris på hverandre, venter man heller på at fila di lastes opp på urørt, mens du sitter med et sånn lønnlig håp om å havne på en eller
annen spilleliste. Du er ikke i studio nå. Du er ikke i zoom-møte med ett eller annent engelsk PR-byrå. Du er på en scene. Oppfør deg derretter! Og se kul ut, faen!

Hvem eller hva ødelegger mest for musikken idag?
Alt det jeg nevnte over. plusspluss

Hvis du var kulturminister for en dag - hva ville du gjort?
Først av alt ville jeg tatt med Bjørn Arild Gram på fisketur i marka og kvitta meg med han på Sopranos-vis. Deretter skulle jeg tatt over posten hans som forsvarsminister. Denne makta skulle jeg brukt til å sprenge dritten ut av den dere dumme lampa oppe på Haugenstua, for så å bygge den sjukeste fritidsklubben, der den en gang stod og pissa på alle som prøver å gjøre noe bra for byen vår. Alle andre bydeler skulle også fått sine egne fritidsklubber, utstyrt med kule voksne som bryr seg (de finnes). Ellers skulle jeg pumpa penger inn i alt av frivillighet, kanskje fått på plass en lov om hvor mange prosent av overskuddet streamingaktørene må betale direkte til artister?(jeg har jo tross alt voldsmonopolet bak meg). Kort oppsummert, gjort verden til et bedre sted.

Disclaimer til Politiets Sikkerhetstjeneste: jeg, Jack Holldorff har ingen ønsker eller planer om å skade noen som helst. dette er kun hypotetisk.

Når hørte du siste virkelig god, ny musikk? Og hva var det?
Det kommende prosjektet til Duvel. fikk masterne her om dagen og det blir dødskult, kjempegira! Ellers synes jeg det Ayka driver med er helt latterlig bra.

Og til sist, den uunngåelige - Hvilke tre skiver tar du med deg i bunkeren når atomvinteren kommer? Og koffår?
Har du ikke hørt det? Ingen hører på albumer lenger.
Hvis man kan lade lommelykt med dynamo kan man gjøre det samme med iphonen min. der har jeg lasta ned alt jeg liker.