Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Ukas klassiker: Dischord-skred!

av Eivind Imingen, publisert 10.01.2019, 00:00.
Dischordskred e1547122610454

Etter å ha gått tom litt for fort litt for mange ganger på rad, klina vi til med en solid bestilling fra statene på en serie titler fra et av forrige årtusens aller fremste plateselskap: Dischord!

Den tidlige katalogen deres glitrer såpass med punk-milepæler at det for uinnvidde kan være vanskelig å vite akkurat hvor i platebunka man skal begynne. Den blåserbacka, pamflettpolitiske galskapen til Nation of Ulysses på "13 Point Program to Destroy America" eller dens mer undervuderte etterfølger "Plays Pretty for Baby"? Blåser man gjennom 80-talls Ian MacKaye i Minor Threat eller dykker man først ned i 90-talls Ian i Fugazi? (Kanskje mellomstasjonen Embrace?)

Eller går man et hakk bak kulissene, og plukker ut MacKaye-lillebror Alecs band The Faith, enten på maktdemonstrasjonen "Subject to Change" eller den ikoniske splitten med metall-estetikerne og bråkebøttene i Void? Når alt er gjennomspilt og man aner en følelse av tomhet – er det da "Take it Back" eller "Food For Thought" som er mest sjelslindrende i Gray Matter-diskografien?

Mange spørsmål, mange svar. Mange skiver, men alle de nevnte er bra. Dette er noen av klassikertitlene det går mest av på Tiger, så vi anbefaler å slå til raskt!