Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS ALBUM: MANTRIC - SIN

av Eivind Imingen, publisert 23.10.2015, 00:00.
Mantric

Hvorfor skal Djevelen ha all den beste musikken? var det noen som betimelig spurte seg på et tidspunkt i rockehistoria. Etter endel graverende feilskjær, - det må sies - klarte Herrens hjord å komme opp med ting som holder mål også utafor møtesalene, og noen av aller de framste eksponentene er et crew fra Norge.

Bandet har spilt sammen i ulike konstellasjoner i to tiår, og medlemmene har signert utgivelser av f.eks. Lengsel, Silver og ikke minst mektige Extol. En Metusalem-alder i banderfaring i bånn altså, men uten at Mantric blir hverken flinkis eller dust.

Og la oss være ærlige fokens, når det snakkes om "progressiv metal", så er det ikke fritt for at en og annen fordom blusser opp. Ikke et vondt ord om Yngwie Malmsteen eller Queensryche altså, men det er lissom ikke helt... ja, dere skjønner. Men denne høsten kommer så Mantric med plata Sin, og gjør at en må revurdere hele begrepsapparatet sitt på ny.

Skiva representerer en uvanlig velgjørende runde med både sonisk skambank og massasje, med sitt velassorterte arsenal av knep fra de fleste tyngre musikksjangre. Skiva er ute på Loyal Blood, som tidligere har vært delaktige i å putte ut Tiger-øyenstener som Blood Command og Eskatol. Sin føyer seg lett inn i denne rekka.


Sjekk ut siste singel fra Sin under: