Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Tor Andre minneord: HARABALL

av Eivind Imingen, publisert 24.03.2014, 00:00.
Harab

Vi markerer 10 årsdagen for dødsfallet til Tiger grunnlegger Tor Andre Knudsen med noen minneord fra folk som hadde et forhold til han. Her deler Vegard og William fra HARABALL noen av sine tanker. HARABALL spiller på Minnekonserten 29. mars på Vulkan


TOR ANDRE MINNEKONSERT: WOLVES LIKE US, HARABALL, JAGGED VISION

-Tor André har betydd veldig mye for oss fra Kongsberg. Han var en original og herlig type. Snill, morsom, ekstremt ærlig og akkurat passe merkelig. Han gjorde en enorm jobb med å spre lite tilgjengelig, alternativ musikk ut folket, og han gjorde det kun av lidenskap.

Vi husker godt en av de første handleturene da vi satt igjen med bl.a. Minor Threat, Fugazi, Youth of Today, Gorilla Biscuits og Life...but how to live it. Vi gikk helt nuts da vi hørte på detta i kjelleren til Vegard hjemme i Kongsberg. Vi var solgt. Hardcore - true till death ... xxx

William og Vegard:

-Vi tok ofte toget, eller etter hvert, når vi var gamle nok, bilen inn til Oslo og kjørte opp til kjellerleiligheten han hadde i foreldrenes hus på Ammerud, tidlig 90-tallet. Det var en ny verden som åpenbarte seg da vi satt å bladde igjennom bunke på bunke med LP´er og 7"ere. Tor André satt på godbiter på platespilleren og anbefalte mye forskjellige ting, alt fra tidlig og sen 80-talls hardcore til mer obskure, merkelige og mindre bra ting. Husker han anbefalte Israelvis på det varmeste, som vi vel aldri kicka på...


William:

-Vegard endte også opp med Det Glade Vanvidd "surfin’ in beirut" 7" som jo var av det obskure slaget. Men det var det som var så kult med han, han var så åpen og nysgjerrig og var opptatt av bredde, uten å bry seg nevneverdig med sjangerbegrensninger.

william_photo_ThomasEkstrom


Vegard:

Husker timeslange samtaler på fasttelefonen, hvor vi prata om været og hvor digg det var å sitte inne og høre på musikk en varm sommerdag, og hvor vi fikk faderlige tips om band som Angst, Funny farm, Screaching weasel og mye mer.

I år er det 20-årsjubileum for Abandoned-demoen - en tidlig Kongsberg-konstellasjon. Tor Andre ville gi ut demoen på progress records og hadde planlagt en Europaturné. Men gutta fikk angst av å tenke på å reise ut i det store utland og takka pent nei til den dealen.

vegardholte


William:

Husker da vi spilte på Uffa i Trondheim med Fairfuck ca. 99/00. Vi har hønndrita og det ble en relativt rølpete gig for å si det forsiktig. Tor André kommenterte gigen: "dette var en av de morsomste konsertene jeg har vært på. Var ikke bra, på ingen måte, men herregud så morsomt. "

Husker også en Bonnie Prince Billy konsert på gamle SoWhat! tidlig 00-tallet: jeg kjeda meg litt og trakk bakerst i lokalet, der fant jeg Tor André smilende med en kaffekopp i hånda: "Du veit, detta gjør seg best på plate. Overhodet ikke vits i å se live."