Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Tigertips: Undergrünnen

av Eivind Imingen, publisert 04.09.2015, 00:00.
Undergrunnen

Som Tigers helt egne eksil-haugesunder faller det seg naturlig at jeg påtar meg å si noen ord om denne skiva og de lokale referansene i den.

Undergrünnen er et helt ferskt band, men består av vidgjetne musikere. I front har vi Pål Jackmann, kjent fra Wunderkammer og hamrende i ryggen hans har vi rytmeseksjonen til Low Frequency in Stereo - de samme to som også utgjør 2/3 av Nils Øklands Lumen Drones, trolig det hippeste bandet som har gitt ut et album kun på CD det siste året .

Bandet beskriver seg kort og presist som Afrobeat møter MC5 på Haugesundsk. Det ligger en rå umiddelbarhet over hele skiva som er ekstremt befriende, en spontanitet og skaperglede som stråler gjennom i paraden av godlåter som "Skjønne du ingenting", "Blokkunge" og "Garpaskjær Zulujive".

For ikke-haugesundere kan vi meddele at Blokkunge, altså barn som bor i blokk, er noe av det mest belastede sosiale stigmaet man kan ha i en oljerik by på vestlandet. Når bandet dedikerer en zulujive til Garpaskjær, Haugesunds hemmelige anløpskaien for knark hvor mang en lyssky "fisker" har fortapt seg i havet, skjønner man at dette er et band med sterk utferdstrang og formidlingsevne. Ei skjitbra skjiva!

Vi selger skiva som LTD og standard vinyl, CD og eksklusiv kassett!

Related blog posts

See more from the blog