Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

TIGERTIPS: Årabrot - You Bunch Of Idiots

av Eivind Imingen, publisert 18.06.2015, 00:00.
Youbunch

Fra sin operasjonsbase i en forlatt misjonskirke i Värmlandsskogene er sjølveste Årabrot i dag tilbake med en ny symbiose av avantgardistisk heavy, hysterisk hardcore, seig noise og generell fuck-deg-og-dine-forretninger-attitude i EP-format.

You Bunch Of Idiots avrunder trillogien som blei starta med Murder As Art, og fulgt opp med I Modi ifjor. Igjen er det fangefamilien vår i Tigerkjelleren, Fysisk Format, som gir ut plata, og skal vi dømme utfra kurringa der nedefra er de svært fornøyde med leveransene også denne gangen.

På denne plata har bandet har fått hjelp av kyndige folk som Karin Park og Lasse Marhaug, uten at plata har blitt arty farty av den grunn. Årbrot betyr fortsatt brutal og støyende psych metal, der hverken Spellmannspris-nominasjoner eller internasjonal annerkjennelse har slipt bort sylkvasse kanter. Om du får måpa deg gjennom det innledende Cannibal Manifesto venter funky godbiter som Mea Culpa og den suggererende It's Hot Drop In.

Bandet har etterhvert endel år på baken i Beelzebubs stabsmusikk, men viser seg atter å være uredd for fornyelse, uten at de glømmer sine djupe røtter i søppelfyllinga utafor Haugesund.