Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Tigertips: Deaf Center - Recount

av Eivind Imingen, publisert 12.09.2014, 00:00.
Deaf

Vi rakk knapt å skrive om den forrige Erik Skodvin skiva før den var utsolgt verden over. Like fort kan det komme til å gå med denne, beslektede utgivelsen som, ut fra katalognummer og design, starter en ny serie på Sonic Pieces labelen.

La oss starte med å si noe om musikken. Deaf Center er duoen til Langesunderne Otto Totland og Erik Skodvin (Svarte Greiner, Miasmah). Gjennom 2000-tallet ga de ut to album og en EP på det distinkte og velrenommerte britiske plateselskapet Type. For meg representerer de det ypperste innen krysningen av IDM/elektronika og orkestrert musikk (la oss kalle det "klassisk") og kan trygt settes ved siden av andre utøvere i samme felt som Murcof, Trentemøller og Pan American. De varme, filmatiske kvalitetene til musikken deres gjorde at de nådde langt bredere enn til bare den innereste krets av musikkinteresserte. Deaf Center lager musikk som er rik og kompleks, men også er iørefallende og perfekt balansert mellom de utfordrende og det behaglige.

Recount byr på to eldre spor som ikke har vært utgitt før og innehar de samme storslåtte kvalitetene som har gjør Deaf Center til det beste lydsporet for kvelder uten ende. Det første sporet, Follow Still, er 13 minutt og spilt inn i Berlin i 2012 og spor to, Oblivion er spilt inn i Oslo i 2008.

Utgivelsen er kommer i vakre laserskjærte omslag.