Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

TIGERTIPS: PROTOMARTYR - Under Color Of Critical Right

av Eivind Imingen, publisert 08.04.2014, 00:00.

I en tidsalder hvor alt skal være mest mulig "in your face" hele tiden er det noe forfriskende med band som underspiller og kjører en litt mer subtil stil.

proto-lp


Ved første lytt på bandets album nummer to, Under Color of Critical Right,  er det noe ubemerkelsesverdig ved PROTOMARTYR. Låtene liksom bare slentrer avgårde uten å nevnverdig feste seg. Men etter å ha sett opptak av bandet live faller alt på plass. De litt bakpå låtene får liv og nerve og vokalist Joe Caseys mumlende vokal har en umatchet koolhet over seg. Arrogant, stoisk, som han spiller en drita onkel i juleselskap, ti drinker etter han burde gått hjem.

PROTOMARTYR er på mange måter som snytt ut av nesa på nittitallets noise-rock scene rundt Chicago, Touch & Go records og Amphetamine Reptile-weirdness, men musikalsk støtter de seg også på mer lavmælte, minimale rockeoppsett som post-punkband ala Pere Ubu og the Fall. Og den kombinasjonen er jo aldri feil! I ruinene av den engang så stolte industribyen Detroit byr PROTOMARTYR på andre typer historier vi er vant med fra den såkalte Rock City. Et originalt tekstunivers der det er rom for både tvil, forvirring og mange nyanser. Under Color of Critical Right  kommer med et 24 siders teksthefte også, så det er litt sjeleføde å tygge på også.

Men nok snakk. Sjekk ut dette liveklippet så skjønner man det hele, og mest sansynligvis vil dere forelske dere i Protomartyr dere også!

protomartyr
No products in list
Visit the shop