Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Musikktips fra Tiger: Ondt Blod - Natur, Ukas anbefalte, Imingens Tigertips, Forhåndsbestillinger

av Eivind Imingen, publisert 08.03.2018, 00:00.

Musikkutgivelser i Norge er en ujevn strøm av både kvantitet og kvalitet. Noen uker går jevnt og trutt, noen uker vandrer stille mot det hinsidige, mens det noen uker føles som vi kaster oss i vannet, medstrøms midt i en flodbølge av den beste musikken i hele den vide verden. Denne uka er litt sånn.

Tiger er en uavhengig platebutikk som fører en utrettelig kamp for musikalsk mangfold og kreativ frihet. Fra butikken får undergrunnen hjelp til å vokse gjennom digerdistromerch.no og plateselskapet Fysisk Format.

Sjekk ut våre siste TIGERTIPS på Spotify!

Meld deg på Tigers epostliste


Ukas album: Ondt Blod - Natur

ENDELIG treffer denne nordfødte kometen det ganske land!

Ondt Blods andre fullengder "Natur" er et kamprop mot en fortsatt pågående fornorskning og kolonisering, men er også en hyllest til menneskenaturens flere sider: Fest og champagne møter gift og jævelskap, infernalsk riffing forent med de mest fengende refrengene i Norden siden ABBA. Frekk frihetsrock møter hardcore og metall, bjørnen møter Pet Sounds.

Kampen for et fortsatt Finnmark fylke er herved lydlagt, og lagt er også lista for hele Norges tyngre musikalsk sjikt.

Hør på Bandcamp:

 

Tigertips

Datarock - Face the Brutality: Med en albumtittel som oser «tøff» er det klart for at Norges mest glamorøse DIY-konger ikke har latt årenes gang og New York Times-anmeldelser gjøre dem komfortable og pærehøye. Dette er Datarock, like hoftevrikkende og hurraropende som noensinne.

Parasight - At leve som hvis der var et håb: Når albumtittelen høres ut som et Søren Kierkegaard-begrep, vet du kanskje sånn cirka hvor det bærer hen i det soniske landskapet, men heeelt forberedt på en så usedvanlig og frisk fusjon av crustet hardcore blir man bare ikke.

Sunshine Reverberation - Hive Mind: Riffrock med masse reverb som roper "wooh" kjapt med mikrofonen helt inn i munnen. Man kan ikke bli lei. Vel er det kaldere i Nordens Paris enn på Californias strender, men summer all night long, det blir det tross alt bare nord for Polarsirkelen.

Imingens Tigertips

Eivind Imingen fra Bodø spiller i Chêne og jobber på Tiger med Fysisk Format, markedsføring og økonomi. Rå fyr. Dette er hans Tigertips akkurat nå:

Solbrud - Vemod:

Storslått og atmosfærisk black metal fra Danmark. Bare å lukke øynene og bli dratt inn i musikken.

Hør på Bandcamp:

Heave Blood & Die - Vol. II:
Varene leveres og mer til på andreskiva til Heave Blood & Die. Blytung psykedelisk doom fra Tromsø.

Anna Von Hausswolff - Dead Magic

Svenske Anna Von Hausswolff's mørkeste skive til nå. Fortjener full oppmerksomhet fra stiften legges på til den tas av.

Forhåndsbestillinger

Haraball - Hypno: Den første plata på nesten fire år! Haraballs framfuse hardcore har fått nye lag med bråkete fandenskap.
Ohnesorg - Sanger for rastløse: Subversiv visesang har aldri, aldri blitt spilt så vakkert og samtidig så kampklart som her. Ved siden av egne knallåter er Ohnesorg Norges desidert beste coverband: "Sanger for rastløse" har med tonesatte dikt av Jens Bjørneboe og amerikansk riot grrrl punk.
Torg - Palms, Beaches, Dreams: En bråte medlemmer fra Ich Bin N!ntendo, Broen, Skadedyr og Monkey Plot har startet storband. De har møttes på et torg av inspirasjon og smeltet sammen alt til hengslete og fokusert pop-jazz slik bare denne gjengen kan.
  Rural Rebel Rock - de fire første platene: Fysisk Formats nye søsterlabel - distriktets trojanske hest inn i Oslo!