Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

HVA VI GLEDER OSS TIL UTOVER I 2014!

av , publisert 09.01.2014, 00:00.

2013 var et veldig sterkt musikkår hvis man bare tok seg tid til å grave litt under mainstream-mosen. Favoritter skuffet, band man hadde avskrevet ga ut noen av sine fineste album og helt nye band kom utifra intet og tok oss med storm. Slik vil det utvilsomt bli i år også, men la oss kikke litt på hvilke annonserte utgivelser vi gleder oss aller mest til i de kommende ukene.


toxik

TÖXIK DEATH - Speed Metal Hell

Åttitalls-thrash og death metal av den gode gamle sorten var et kapittel man nesten hoppet over i Norge til fordel for black metal. Det gjør en nye generasjon av unge metalheads sitt beste for å rette opp. Nekromatheon, Deathhammer, Condor og nå altså Töxik Death fra Sandnes. Etter en innihelvetes god demo foreligger nå debutalbumet og vi blir overrasket om denne ikke smelter trynet til folk med crazy gitarsoloer og heseblesende driv!

Angel-Olsen-Burn-Your-Fire-For-No-Witness

ANGEL OLSEN - Burn your Fire for No witness

Alt vi har hørt tidligere av Angel olsen har vært feiende flott indie-pop. Nå har hun blitt plukket opp av Jagjaguwar og det knyttes store forventninger til denne plata. Kan fort bli årest Unknown Mortal Orchestra dette.

mogwai

MOGWAI - Rave Tapes

For noen av oss var Mogwais forrige album Hardcore Will Never Die... et lite comeback til fodums storhet.  Det er med spenning vi venter og ser om inspirasjonen holder seg inn i hva som bare kan kalles en meget lovende tittel Rave Tapes.

AgainstMe_TransgenderDysphoriaBlues_Cover

AGAINST ME! - Transgender Dysphoria Blues

Bandet sjokkerte nylig mange av sine overraskende konservative fans ved at bandets frontmann kom ut av skapet som transseksuell. Sånt blir det jo potensiellt bra musikk av. Nå er jo bandet også blitt forsterket med Oslos egen (vi er frekke nok til å claime han som vår egen nå) Inge Johansson (kjent fra International Noise Conspiracy, Knugen Faller og CSS) på bass. Så nå er vi mer spent på hva som kommer fra Against Me! som på aldri så lenge.

wolves

WOLVES LIKE US - Black Soul Choir

Det har vært store forventninger til Wolves Like Us sitt andre album. Tre år har snart gått siden debutplata "Late Love" og nå foreligger endelig oppfølgeren. Og skal vi dømme etter forsmaken som kom i form av titommeren "Get Gone" så gjør gutta alt riktig. For alle som savner glansdagene til Planes Mistaken For Stars, Hot Water Music, Drive Like Jehu og Deep Elm records.

Warpaint_-_Warpaint_album

WARPAINT - Warpaint

Det har gått nesten fire år siden indiegruppa fra Los Angeles ga ut debutalbummet sitt The Fool til unison begeistring. Vi håper på at den selvtitulerte oppfølgeren leverer like mange svale pop-hits denne gangen.

Sunn-Ulver-Terrestrials-CoverArt-300x300

SUNN O)))/ ULVER - Terrestrials

Denne samarbeidsplata ble påbegynt allerede tilbake i 2008 når Sunn O))) var i Norge for å spille på Øyafestivalen (les mer om det her), men er nå endelig ferdigstilt og klar til å slippes fri på folk. Hvis den er halvparten så bra som da Sunn o))) samarbeidet med Boris så blir Terrestrials en fantastisk plate!

silver

SILVER MT. ZION - Fuck Off Get Free We Pour Light on Everything

Fans av Silver Mt. Zion har vært delt i om bruken av Efrim's vokal har vært en styrke eller en ulempe til sammenlikning med bandets tidlige, mer intrumentale utgivelser. Men med den finfine gjenforeningsplata til Godspeed i minne så har vi trua på at dette kan ble et av bandets aller beste album.

Marissa-Nadler-July-300x300

MARISSA NADLER - July

Oppkalt etter den syvende måneden i året er dette altså Nadlers syvende album. Etter to selvutgitte/kickstartfinansierte plater er hun nå på Sacred Bones og de gir jo som kjent nesten utelukkende ut bra ting så denne gleder vi oss masse ting. Gravferds-folk/indie er aldri bedre enn fra Nadlers strupe!

MORBUSCHRON7

MORBUS CHRON - Sweven

De svenske deathmetalhuene i Morbus Chron ga ut en av 2011 aller beste metalplater med sin Sleepers In the Rift. Nå slipper de andrealbummet. Vi forventer at denne plata blir MINST like bra som debuten. 24 februar kan ikke komme raskt nok. (OBS: bildet over er ikke albumcoveret).

current

CURRENT 93 - I Am the Last of All the Field That Fell: A Channel

Det er litt av en gjesteliste som figurerer på den kommende Current 93-plata. Bare se her: Jack Barnett: organ, sound design and voices, James Blackshaw: bass, Ossian Brown: hurdy-gurdy and sidereal SingSong, Nick Cave: voice and voices, Antony Hegarty: voice and voices, Reinier van Houdt: piano, Norbert Kox: voices, Andrew Liles: electric channel, Tony (TS) McPhee: acoustic and electric guitar, Jon Seagroatt: bass clarinet and flute, Carl Stokes: drums and percussion, David Tibet: voice and void, Bobbie Watson: voices, John Zorn: saxophone. Det må jo bli interessant!

tryme

SELF DEFENSE FAMILY - Try Me

Bandet som ga ut plater under navnet End of a Year har skiftet navn til det noe absurde, men mer minneverdige navnet Self Defense Family. Etter sigende driver de fortsatt med samme stilen som alltid og gis fortsatt ut på Deathwish records så vi regner med at det blir følelsesladet rock med stor E som fortsatt blir servert.

black-lips-announce-us-tour-confirm-underneath-the-rainbow-art_300_300_80_s_c1

BLACK LIPS - Underneath the Rainbow

Forrige plata til Black Lips, Arbia Mountain, var  overraskende nok muligens vår favorittplate av bandet. Det var jo nesten ikke en eneste dårlig låt på den skiva og jeg tror vi spilte den plata minst tre tusen ganger i sjappa sommeren den kom ut. Så vi tør håpe på noen gromlåter denne gangen også.

 

Se slippdato og forhåndsbestill disse utgivelsene pluss en hel haug fler på våre hjemmesider