Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

FUZZ LP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

av , publisert 30.10.2013, 00:00.
Fuzz

Vi har ropt mye og høyt om unge Ty Segall fra San Fransisco i butikken de siste årene.

 I løpet av sine 26 år her på jorda har han fått til mer og gitt ut flere plater enn de fleste musikere bare kan drømme om. Det er også fort gjort å avfeie en så stor katalog som dokumentasjonsbehov eller simpenthen "filler", men fakta er at mannen har gitt ut noen av garasjerockens aller sterkeste plater de siste årene og det er ikke utenkelig at mange av dem vil bli ståenede som klassikere også i framtiden.

Så langt i år har han kune gitt ut ett album under eget navn (i fjor ble det hele tre - alle sammen var fantastiske) og 2013 skulle liksom bli et hvileår. Slik ville det seg sedvanlig ikke. Sammen med Charlie Moothart (kjent fra Culture Kids, Charlie and the Moonhearts, Epsilons, The Perverts og ikke minst Ty Segall Band) og Roland Cosio (Epsilons, Charlie and the Moonhearts) ga deres nye band FUZZ først ut en singel ganske anonymt, men det tok ikke langt tid for folk å gjenkjenne røsten som Segalls. Og selv om han i dette bandet gjemmer seg bak trommesettet er det nok en gang han som stikker av med oppmerksomheten.

I motsetning til tidligere prosjekter som har hatt dype røtter i 60-tallsmusikk, tidvis karakterisert som infernalske tolkninger av både The Beatles og The Kinks, men med råere, drøyere og mer voldsom produskjon har hans nye band FUZZ omfavnet musikk som skråver over i 70-tallets buldrende, varme gitarer og tyngre orkestrering. Inspirasjon fra band som Black Sabbath, Cream og ikke minst Blue Cheer ligger milevis tjukt utenpå låtene til FUZZ, men de slipper unna med det ved å spille høyt nok, rått nok og virkelig klemme til på pedal-brettet. Det låter mye friskere enn bare et tributeband, og akkurat som de tidligere har gjort for 60-tallet er Ty Segall og Co. også iferd med å vri opp 70-tallskluten i sitt eget garasjerockinspirerte oppvasksvann. Resultatet er ubeskrivelig fett og helt fordømt essensiellt!! Pluss årets platecover også??? Fans av nyere 70-tallsaktige band som Uncle Acid & the Deadbeats, Kadavar, Purson og Orchid bør sjekke ut denne.

En STERK kandidat til årets utgivelse her på Tiger!!

 

Kjøp den i butikken