Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

5 skiver som har inspirert Pseudo Fruits debutplate

av Maria Refsland, publisert 01.11.2023, 12:34.
Peseudo fruit av Lars Kristian Boquist pg original

Undergrunns-superbandet Pseudo Fruit er Daniel Meyer Grønvold (gitar, orgel), Magnus Skavhaug Nergaard (bass, orgel) og Eirik Kirkemyr (trommer). Dette er alternativ instrumental-rock for både fans av det tekniske matte-spekteret så vel som fans av post-rock og mer groovy saker. "Heavy Nydelig" er deres debut, og i denne saken gir de oss 5 skiver som har inspirert dem i arbeidet med plata!

Finnes det 5 plater som tydelig har påvirket plata vår? Som alle tre er enige om? Ikke som vi kunne komme på!

Alle tre har ganske ulike lyttevaner og har kick på et veldig bredt spekter av ting både i sjangre og æraer. Og ville nok lagd tre veldig ulike lister hadde vi blitt spurt separat.

Og egentlig føles dét sunnere enn at vi skulle vært enige om en 5 platers kanon som dannet basis for bandet?

Men når vi tenkte oss om fant vi noen fellestrekk. Platene under er i det minste to av bandmedlemmer enige om at de liker.

Så dette utvalget representerer alle i en eller annen grad og har påvirket Heavy Nydelig på direkte eller indirekte vis :

1. Women - Public Strain

En av de første tingene som kom opp når vi bestemte oss for å spille sammen var denne plata.
Stor inspirasjon.
Jeg og Eirik satt i en bil sammen på vei hjem fra Bergen og pratet om musikk. Eirik sa “skal vi starte band?” Jeg sendte Magnus en melding med en gang og han sa ja.

2. Captain Beefheart - Doc at The Radar Station

Denne æraen Beefheart har endt opp med å bli større favoritt en Trout Mask Replica osv.
Veldig oppfinnsomt spillt og arrangert. Er nok mye eksperimentell rock som hadde vært veldig annerledes om det ikke var for det bandet her. Som de knotete gitarene i overnevnte Women feks. Eller oss for den saks skyld.

3. Yo La Tengo - And Then Nothing Turned Itself Inside-Out

En plate alle i bandet liker godt. Husker jeg sjekket denne plata fordi jeg leste at de hadde med Susie Ibarra som bla. hadde spilt m Derek Bailey. Ble først veldig skuffet over mangelen på hektiske bråkete gitarer, isoporgnukking og vill energi, men den subtile løsheten på denne plata har vokst veldig over tid.
Veldig mye fine detaljer i arrangement og lydlig. Og ikke minst fine låter.

4. Portal - Avow

Når vi var på Flerbruket og tok opp plata, hørte vi denne ordentlig høyt en kveld. Bra “palette cleanser” og ambisiøs og inspirerende plate, kult å høre et band som strekker seg mot noe drøyt og litt uoppdaget. Når de begynte med det Shepard tone aktige riffet litt uti første låta gjorde det veldig inntrykk på 3 ikke helt sobre hoder.

5. Hot Snakes - Audit in Progress

Hovedsaklig en inspirasjon på gitarfronten. På denne skiva er de mindre melodiøse enn på plata før, og ting går mer nådeløst slag i slag. John Reis er totalt gitaridol, pleide å gå med plekteret hans på meg som en lykkeamulett. Men jeg mista det dessverre. R.I.P. Rick Froberg.

Foto: Lars Kristian Boquist