Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS ALBUM: TOMBSTONES - VARGARIIS

av Eivind Imingen, publisert 17.03.2016, 00:00.
Tombstones

"Faen, har det gått litt inflasjon i de der seige doom-banda med downtuna gitarer elle'? Og hva skjer med at Neurosis er booka til fuckings Øya a?" spør du retorisk. "Føler greia di kompis, men i blant siver det no jæskla rått inn blant alt det platte. I det henseende MÅ du sjekke ut nye Tombstones-skiva!", svarer vi da.

Og det sier vi ikke fordi vi er så skruppelløse på mersalg. Bandet har holdt det gående en liten årrekke, og hadde allerede et knippe knallsterke utgivelser bak seg, blant dem den særs overbevisende Red Skies And Dead Eyes fra 2013, før de spadde dobbeltalbumet Vargariis ut av sementbladeren til Soulseller Records forrige uke.

Og det er SÅ SJUKT HEAVY! Samtidig er det lysglimt underveis i den dunkle og gjørmete sludge-tunellen, i form av frekt groovy partier, bluesrock-soloer og kjappe blastbeats. Tombstones er også et formidabelt liveband, og et par snurringer av Vargariis bør gi et ekstremt godt incentiv til å oppsøke en konsert i så nær framtid som mulig. Der vil du finne Tiger-crewet, henholdsvis hissig headbangende helt foran og stående bak med armene i kors mens vi nikker alvorlig og anerkjennende.

Hør åpnigssporet på Vargariis under: