Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Tigertips fra Svart Records

av Eivind Imingen, publisert 14.06.2019, 00:00.
Svart square

Mye nyheter og påfyll inn fra Svart Records denne uka – sjekk ut våre anbefalinger fra bunka!

Vi fikk et fyldig mottak fra våre finske kompanjonger i Svart Records denne uka! Nytt og gammelt fra deres sjangermessig mangslungne diskografi. Masse bra musikk i all slags farger og fasonger, ofte manifestert på praktutgaver i fysisk format.

Gravetemple - Impassable Fears
Stjerneband med Stephen O'Malley fra Sunn O))) og Attila fra Mayhem i teten. Attilas teatralske tilstedeværelse skinner gjennom skiva her, der dommedagsprekner på liksom-ungarsk messes over et teppe av uhyggelig, manisk og støyete dronemetall. Gjennomsiktig vinyl.

Reverend Bizarre - Death is Glory... Now!
Tittelen er omtrent det eneste som skriker "nå" på denne særdeles seige bomba av monumental doom. Den drar deg like greit med ned i gjørma fra spor én, søtten minutter lange "Demons Annoying Me", og slipper ikke tak før snaue sju kvarter seinere. Kommer like tjukkpakka som musikken, i et nydelig bokssett, med filtmatte og et innholdsrikt hefte attåt. (Bonusinfo: Jehovas vitner besøkte Tiger mens vi spilte denne, og forlot åstedet like raskt som de kom.)

Kynnet - Vähät Välittää
Kynnet klinte først til med den spretne sjueren "Alaovi / Maa" på Oslos egne Black Pop, og debutalbumet fra i høst plukker opp tråden derfra. Skitten og klissete garasjepunk sukret med powerpop og enormt fengende muntlige melodier på finsk. Partyhit!

Demon Head - Hellfire Ocean Void
Du kommer ikke utenom en serie okkulte søttitallsreferanser og den selvsikre, temmelig danzigske vokalen her - men det er like fullt noe spesielt ved soundet til Demon Head, og særlig på deres siste plate, Hellfire Ocean Void fra februar i år. Lydbildet til danskene ligger i et mørkt juv mellom rock og heavy. Lumsk nok til å frammane demoner, men breibeint nok til å rive hoftepartiet ditt med i prosessen. Kommer også i nydelig utgave: pappinnpakning med gullpreg rundt gatefold-omslaget, med ildrød vinyl oppi.

K-X-P - IV
Fjerde mikstur fra K-X-P, noen av Nordens fremste lydalkymister. Fra et laboratorium bygger disse finnene fundamentet med house-beats, før grunnlaget tåkelegges av flytende partier med rot i ambient og post-rock. Alle platene har vært bra og IV holder absolutt ikke tilbake. Inne på både vanlig og limitert blå vinyl!

HELE KATALOGEN TIL SVART PÅ TIGERNET