Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Hvilket trykk er best til DIN t-skjorte?

av Eivind Imingen, publisert 24.05.2019, 00:00.

Hvis du skal trykke T-skjorter eller annen merchandise, er silketrykk den mest brukte metoden. Silketrykk har fantes i over 1000 år, er rimelig og holder godt i vask. Farge blir overført til tekstil gjennom en stramt oppspent duk. Hver farge som skal trykkes har en egen ramme med en slik duk, og trykkes hver for seg.


For et tofarget trykk på sort T-skjorte, som denne fra Blood Command, trykkes det først en hvit base, deretter den røde fargen og til sist den gule fargen.

Et silketrykk kan ha opp til 10 farger på denne måten og grafiske bilder passer best. Hvis du har tatt et bilde med ditt kamera å ønsker dette på en t-skjorte, passer sjelden silketrykk, da en bilde kan ha millioner av farger i seg.
Tips for godt resultat på flerfarget trykk:
– Mest mulig kontrast
– Klare pantone farger
– Ikke for små detaljer og tynne linjer

Eksempel på andre trykkemetoder:

Et såkalt CMYK-trykk ble brukt på denne T-skjorten til Dark Times. Trykketeknikken fungerer kun på hvite T-skjorter.

Transfertrykk brukes på kapser, lommer, og andre steder der det ikke passer å trykke med silketrykk. Overflaten er noe tynnere, blankere og mer plastisk enn silketrykk.

Trykkemetoden DTG (direct to garment) trykkes i en printer direkte på plagget og kan få med seg flere nyanser enn et silketrykk. Også dette har noen begrensninger, så et bildemotiv på T-skjorten blir aldri identisk med bildet på PC-skjermen.

De første T-skjortene til Fysisk Format silketrykket vi selv i begrenset opplag, men etter det har vi brukt profesjonelle trykkerier.

Ta kontakt med Ingrid for gode råd og gode tilbud om CD, vinyl og merch