Background
Tigernet logo
153746

Klagesang

Vinyl
€13.69
File under: 
Pling Plong

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7041889507504

Catalog number: 

SSRLP083

Release date: 

29.03.2019

Info: 

Kristine Marie Aasvang er The Secret Sound. Kunstprosjektet har eksistert siden 2007 og var forløperen til det nå kritikerroste og mer låtbaserte bandet The Secret Sound of Dreamwalkers.

Med The Secret Sound lager Aasvang eksperimentelle lydbilder der vokal og feltopptak er bærende elementer. "Klagesang" er hennes første soloalbum.

Plata består av eksperimentelle lydbilder der vokal og feltopptak er bærende elementer. Det vokale er som oftest av ordløse toner, bygget opp av melodiøse vokalsjatteringer, repetisjon, klangutforsking og improvisasjon. Som kontrast høres også feltopptak av diverse maskiner, hentet fra blant annet ventilasjonsanlegg og trafikk. Lydbildene Aasvang tegner er drømmende og balanserer mellom det lyse og det mørke, støy og struktur. Med stemme som kunstuttrykk utforsker og utvider hun hele tiden nye sangteknikker og vokale uttrykk, som man blant annet hører i tittelsporet "Klagesang".

Folkemusikk fra hele verden har lenge vært en stor inspirasjon i Aasvangs komposisjoner. Interessen for hva en stemme kan tilegne seg av teknikker og uttrykk har vært drivkraften i arbeidet.

Tracklist: 

1. Kaldera
2. Jernvogn
3. Klagesang
4. Bølgearmer
5. Drømningsvei
6. Alkymist
7. Fluktakt