Background
Tigernet logo
Getimage id17463

Whirlwind

LP
€21.41
File under: 
Pop/Rock  ›  Folk  ›  Indie

Label: 

LP: 

EAN: 

7041889508457

Catalog number: 

RURAL06LP

Release date: 

04.10.2019

Info: 

Anmeldelser av Whirwind:

I front av en ny gullalder - Klassekampen

Med sitt andre album har trioen definitivt servert oss en av de beste platene i 2019. Ja, det er noe hemmelighetsfullt over denne musikken, og drømmene er aldri langt unna. - The Wilhelmsens

The Secret Sound of Dreamwalkers har laget et solid album, og nekter fortsatt kategorisering - kanskje nå enda mer enn på den forrige utgivelsen. - 8/10 Musikknyheter.no

Dette bandet bør ikke være en hemmelighet for musikkinteresserte. Det fortjener mange lyttere! - Popklikk.no

The Secret Sound of Dreamwalkers er en sjangersvingende trio som beveger seg mellom country, soul, rock, pop og folkemusikk i et uttrykk som forankres i en særegen låtskriving, melodiføring og vokal. Deres andre album Whirlwind, er en forundringspakke av et album, utstyrt med dype, søkende røtter som strekker seg over hele verden. Albumet er både tidstypisk i sin sjangerlek og tidløst i sin tradisjonsforankring. Whirlwind gis ut på Rural Rebel Rock, søsterselskapet til Fysisk Format og drives fra kjelleren under Platebutikken Tiger i Oslo.

Bandets vokalist, gitarist og hovedlåtskriver Kristine Marie Aasvang har flere års utdanning som lydkunstner og har studert folkesang og vokalteknikker fra Kongo, Mongolia, India og Norge. Gitarist Thomas Bergsten har også kunstutdannelse og har jobbet med performance og teater foruten å være en nøkkelfigur på psych-scenen i Oslo. Bergsten er den som gjør at trioen iblant høres ut som et orkester. Trommeslager Alexander Lindbäck har internasjonal erfaring som musiker med St Thomas, Jayhawks og Grant-Lee Phillips og er ildsjelen bak det markante plateselskapet Safe & Sound. Da Safe & Sound ga ut The Secret Sound of Dreamwalkers' selvtitulerte første album i 2017, mottok de oppsiktsvekkende god respons fra norsk presse:

Et smakfullt album spekket med vellyd
– 5/6 Øyvind Rønning, Dagbladet

Det er jo bare så utrolig fint at man ikke vet om man skal dåne eller bare legge seg ned for egen maskin, lukke øynene og nyte. ... platen den er knakende god.
– Kristin Winsents, Musikksjefen, NRK P13

Låtene på Whirlwind formidler temaer som de fleste kan kjenne seg igjen i - om kjærlighet, umulig kommunikasjon, destruktive livsstiler og relasjoner og observasjoner av medmennesker som har det vanskelig. Tekstene er ikke skrevet uten humor, Aasvang har nemlig en forkjærlighet for dramatikk, overdrivelser og dype dykk i følelser, som i mange tilfeller kan være tragikomisk.

Med seg på plata har The Secret Sound of Dreamwalkers med seg gjestemusikerne Øystein Braut (Electric Eye, Soft Ride) på Sitar og Arnfinn Gursli Langesæter på klarinett og saksofon.

Albumet er produsert av Thomas Bergsten, Kristine Marie Aasvang og Alexander Lindbäck, innspilt av Dag Erik Johansen i Athletic Sound i Halden, mikset av Anders Møller (Ulver, Euroboys, Turbonegro) på Subsonic Society og mastret av Henning Bortne på Oslo Mastering.

Platecoveret er prydet med Aasvang sine malerier og satt nydelig sammen av designeren Dag Eirik Clausen (Label).

Tracklist: 

1. Wait a little longer
2. Maybe I meant nothing to you
3. I do know the story
4. Fighting the flames
5. So far lonely
6. Drink sink dive
7. Can't carry your shit around
8. Wind and the rain
9. Whirlwind
10. Aching street