Background
Tigernet logo
Getimage id17351
153799
153800

Orsak: Oslo

CD
€10.25
Vinyl
€13.69
File under: 
Pop/Rock  ›  Folk  ›  Indie

Label: 

CD: 

Catalog number: 

KUTTER047CD

Release date: 

05.04.2019

Vinyl: 

Catalog number: 

KUTTER047LP

Release date: 

05.04.2019

Info: 

Orsak:Oslo er en mørk langkok av psych, dystopisk post rock og syrete doomblues. Med sine monolittiske og melankolske instrumentalverk er dette et band for den aktive lytter. O:O er et ekteskap mellom impulsiv impro og ettertenksom komposisjon, der melodier og nye harmonier veves smidig inn i ettertid, lag på lag. Med en ærbødighet og grunnleggende troskap til sinnsstemning og musikalske premisser lagt i begynnelsen, blir resultatet rått, uraffinert og ekte.

O:Os musikk formidler en fortvilet lengten etter brutte hverdagsmønstre, og frustrasjon i møte med en fremtid som kjennes mørkere for hver dag. Musikken tegner sjøkart som loser deg på skjær av fortrengte minner og glemte følelser. Og som kjent, når man kullseiler i menneskesinnet, er det ikke alltid et vakkert syn.

Bandet ble grunnlagt i kollektivet T25 i Torggata (vis a vis Cacadou) av Krille fra Gøteborg og Øyvind fra Elverum. Sommeren 2014 slapp de sin første EP «Torggata Sway». Nå, mindre enn fem år senere har de sluppet 9 EP’er.

Det tyske plateselskapet Kapitän Platte har samlet et utvalg låter fra disse EP’ene og gitt dem ut i form av dette albumet.

More from Orsak: Oslo