Background
Tigernet logo
Getimage id19687

Jaffna

CD
Sold out
Lp VINYL
Sold out
File under: 
Pop/Rock

Label: 

CD: 

EAN: 

7041889509089

Catalog number: 

ES085CD

Release date: 

29.11.2019

Lp VINYL: 

EAN: 

7041889508259

Catalog number: 

ES085LP

Release date: 

29.11.2019

Info: 

9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna på Sri Lanka, hvor halvparten av medlemmene i bandet stammer fra. Bandet består av søstrene Mira og Dipha Thiruchelvam, Jakob Sønnesyn og Jakob Sisselson Hamre. Sammen byr kvartetten på en blanding av en rekke ulike sjangre, som baila, flamenco, jazz og karnatisk musikk. 9 grader nord har tidligere gitt ut 6 singler, og til høsten kommer bandet med den svært etterlengtede debutplaten «Jaffna». 29. november slipper bandet debutalbumet “Jaffna” via Bergenslabelet Eget Selskap.

“Vi har valgt at platen skal hete Jaffna, til ære og respekt for våre foreldres og tamilenes hjemby. Den tamilske kulturarven har hatt stor betydning for mira og dipha sin musikalske uttrykk. Jaffna er også byen som ligger 9 grader nord for ekvator”, forklarer bandet.

“På platen har vi valgt ut ti 9 grader nord låter som gjenspeiler bandets karakter og utstråling. Låtene er også valgt ut i forhold til hvordan de komplementerer hverandre og bidrar til et dynamisk samspill. De teoretiske ressursene i komposisjons prosessen tar utgangspunkt i den karnatiske kulturarven. Rytmiske inndelinger og variasjoner er beregnet ut ifra rammeverk som benyttes i karnatisk musikktradisjon. Det samme gjelder valg av raagaer (skala) som har blitt brukt for å forsterke de stemningene låtene representerer” Med instrumenter som bambusfløyte og cajon ønsker 9 grader nord å ta publikum med på en musikalsk reise nærmere instinktene. Visjonen er å utfordre publikums musikalske kosthold ved å servere fremmede toner. Deres eksentriske og særegne musikkstil har truffet hjem hos publikummere og kritikere. De har høstet lovord og blitt invitert med på spennende samarbeid med blant andre Bergen Filharmoniske Orkester og Trygdekontoret på NRK hvor de tolket Jokke og Valentinerne. De har trollbundet publikum på festivaler over hele landet, inkludert Vill Vill Vest, Vinjerock, Nattjazz, Bergenfest, Trænafestivalen, Oslo Jazzfestival, samt SPOT-festivalen i Aarhus.

Tracklist: 

1. Sini
2. Piranthen
3. Nor
4. Mantram
5. Jaffna
6. Ela
7. Panji
8. The Sick Child
9. Ayo
10. Hymn