Background
Tigernet logo
Getimage id20060

Force Majeure

Vinyl
€20.57
File under: 
Pop/Rock  ›  Indie

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7041889509515

Catalog number: 

KRKSLV009

Release date: 

28.02.2020

Info: 

Når rockebandet Kråkesølv skulle i gang med innspillingen av sitt sjette album, valgte de å dra tilbake dit hvor det hele startet. I et gammelt hønsehus et lite stykke utenfor Bodø sentrum har bandet rigget til et midlertidig studio. Her har de spilt inn og produsert albumet helt på egenhånd, og nå utgir de det på eget plateselskap. Det var også i det samme hønsehuset at mye av grunnlaget for det kritikerroste debutalbumet «Trådnøsting» (2009) ble lagt, et album som ble feiret med en reutgivelse på vinyl og egen turnè i 2019. Nå, i 2020 er det 10 år siden oppfølgeren «Bomtur til jorda» ble gitt ut, som gav bodøbandet sin første (og foreløpig eneste) Spellemann.

Selv om Kråkesølv fra Bodø er et band med stor b, består indiegruppa av fire ganske forskjellige musikalske individer. Fra Fredrik Olsens sine catchy og ordspill-rike låter, via Kristoffer Unstad som låter litt som en motvekt, med det røffe uttrykket og sårbare tekstmaterialet, til lillebror Petter Unstad sine låter som pleier å vokse seg fram sakte, men sikkert – og fem år senere står de der som både tidsminner fra tiden de kom ut, men også som tidløse, eksistensielle påminnelser på livets store spørsmål. De tre ulike tekstuniversene på dialekt møtes i det unike indierock-lydbildet som etterhvert har blitt Kråkesølv sitt varemerke, og som mikses sammen av trommis Jørgen Smådal Larsen i studio.

Få band fra Nord-Norge kan vise til samme merittliste som Kråkesølv fra Bodø. Det har blitt fem kritikerroste album, hundrevis av klubbkonserter, Spellemannpris og opptredener på Norges største festival-scener, men bandet har ingen planer om å legge inn årene, og nå er det klart for nytt album og releaseturnè.

Tracklist: 

1. Algoritmen
2. Pass på ka du ønska dæ
3. Force Majeure
4. Lett for mæ å si
5. Kakeboksen går
6. Steinvinga
7. Ana ikke
8. Nådeløst klar
9. Kom tilbake
10. Hundre runda rundt sola samles i ett sekund