Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS KLASSIKER: Today Is The Day - Willpower

av Eivind Imingen, publisert 13.11.2015, 00:00.
Today Is the Day Willpower

Today Is The Day så sin første grålysning i Nashville på starten av nittitallet, men låter som det country & western IKKE er. De blei raskt lagt merke til av ingen ringere enn cred- og kvalitetsselskapet Amphetamine Reptile - som på den tida hadde størrelser som Melvins, Helmet og Killdozer i stutteriet sitt. Siden har gruppa mørbanka verden med et desperat, sint og krast politisk budskap servert med generøse mål mathrock, screamo, klassisk hc og grindcore pluss skrape knivsodder av alt mulig annet.

Skive nummer to, Willpower fra 1994, har litt flere pustepauser enn den crazy debuten - og det er naudsynt når en lytter til dette bandet. Tenk en vill gatekamp mot stat & kapital med King Crimson på bånn guffe - vel og bra det - men innimellom må en trekke inn i smuga for en femminutter og en sigg (jvf. Simple Touch) før det bærer ut i ildstormen igjen (Promised Land).

Å skulle utpeke én plate av Today Is The Day til klassiker føles noe urettferdig mot opptil flere av de andre utgivelsene deres. Med vokalist / gitarist Steve Austin i spissen har bandet spilt inn banebrytende musikk, like fram til denne velsignede dag, og alltid med begge de utrangerte militærstøvlene planta i streng DIY-etikk. Tirsdag 24. november står de på scena på Blitz, så folk med tilhold i det sentrale østlandsområdet bør vite hvor de skal innfinne seg.


Hør tittelsporet på Willpower under, og les et fett invervju Austin gjorde med CvltNation i sommer HER