Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS ALBUM: Uncle Acid - The Night Creeper

av Eivind Imingen, publisert 11.09.2015, 00:00.
Uncleacidnightcreeper

Vi skriver post-1968. Vietnamkrigen tok ikke slutt likevel og økt toleransenivå gjør at de euforiserende drogene kun skaper ubehagsfølelse og skrekkinngytende hallusinasjoner. Det folk sitter igjen med etter the summer of love er noia og kjønnssjukdomsdiagnoser som en trudde var utrydda i seilskutetida - men også en solid plattform for eksperimentell og banebrytende musikk.

Det er nettopp denne epoken britiske Uncle Acid har fordjupa seg i. Etter bandet blei grunnlagt i 2009 hevda de seg kjapt som et av de aller, aller mest interessante innen stoner-revivalen som har herja de siste åra, noe som i seg sjøl er en bragd i en sfære der det etter hvert har kommet til mange gode kandidater.

At Black Sabbath er en referanse også på denne skiva er vel sjølinnlysende, men flere nevner også The Stooges. Her finnes også direkte groovy partier, og åpenbare nikk til gode gamle Beatles så vel som NWOBH-pionerer, som Diamond Head. Begge de to forrige albumene etterspørs til stadighet her på Tiger, og etter å ha testa stoffet behørig sjøl, er vi som pushere skråsikre på at denne biten ikke bare vil glede gamle tilhengere av Uncle Acid, men også bringe nye inn i folden.

"If you've grown tired of the retro-metal sound of recent years, The Night Creeper is a good place to re-engage. Uncle Acid might not be sonic visionaries, but they're masters of their craft" skriver the Quietius, og det signerer vi også på.


Sjekk åpningssporet her: