Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Sjappesnakk: Exploding Head Syndrome

av Eivind Imingen, publisert 11.10.2019, 00:00.
IMG 20191009 225633

Gutta i Exploding Head Syndrome gav nylig ut EP-en Aristocratical Tendencies med fem dritfete punkelåter. Nå som vi har fått fordøye det nye materialet, er det på tide å snakke litt med dem.

Gutter, grattis med knallfet EP! Hvordan har responsen vært?

Takk takk! Det er alltid en utfordring å nå ut slik at den blir hørt av så mange som mulig. Tilbakemeldingene fra de som har hørt den er ihvertfall bra og vi er ganske fornøyd selv.

Dere har jo vært på turné i øst-europa i sommer, hvordan er publikummet i øst-europa i forhold til publikmmet her hjemme? 

Det er i det store og det hele ganske likt, selv om det virker som at det kan være litt lettere å begeistre folk utenfor Norge. Spesielt festivalene vi har gjort i utlandet har vært vellykka med Punk Rock Holiday som et høydepunkt. Når det er sagt så har vi merket et større engasjement på konsertene her hjemme også i det siste.

Hvordan ble bandnavnet til? Er det noen av dere som lider av Exploding Head Syndrome?

Heldigvis ingen som lider av syndromet i bandet, nei. Hvert år får vi flere henvendelser fra folk med EHS med spørsmål om vi har det også. De forteller om hvor kjipt det er og vi hører på og kommer med våre sympatier. 

Navnet fant Morten gjennom en random søk på Wikipedia. Det er en stresslidelse hvor symptomene er store, ubehagelige lyder i hodet. Vi følte det passet ganske så bra, selv om vi kanskje hadde valgt et litt kortere navn hvis vi skulle prøvd igjen.

Hvor kommer EP-tittelen fra? Snobbete rider?

Aristocratical Tendencies er delvis inspirert av vitsen The aristocrats (YouTube it). Alle sangene på albumet handler, i større eller mindre grad, om hvordan de som har mest i samfunnet er mest opptatt av å beskytte sin egen rikdom eller skaffe mer. De med de beste forutsetningene til å kunne bidra positivt i et fellesskap, er ofte de med de dårligste moralske kompassene, noe som kanskje er en forutsetning for å bli rik? 

Når det gjelder rider, har vi faktisk aldri levert en eneste en i vår snart ti år lange karriere. Vi har fått spørsmål på konserter om hvorfor vi ikke har levert, og svaret er ganske enkelt at vi glemmer at det er en mulighet. Til neste konsert skal vi ta igjen for alle disse årene. Takk for påminnelse!

Helt til slutt, har dere gjort noen oppdagelser i Tigerhyllene som dere vil dele med verden?

Det er så utrolig mye bra norsk punk for tiden og da er jo Tiger stedet å finne det. Av nye utgivelser kan Freedumb sin "Post-Modern Dark Age' nevnes. Ellers burde alle ha minst ett eksemplar av Anti-Lam Fronts 'Tidlig Anti-Lam Front' i samlingen

https://open.spotify.com/album/4AMtoJSEbkApsE2ndOi1Jz?si=5YQgeJyTT6WpH8RrJcXglg