Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Gratulerer med dagen, Tiger!

av Eivind Imingen, publisert 01.11.2019, 00:00.
IMG 20191031 135638

Denne teksten ble opprinnelig publisert på min private Facebook-profil, men grunnet bursdagfeiring bestemte vi oss for å publisere den samme teksten uredigert på Tigerbloggen. Hipp Hipp Hurra for oss! Nederst i saken finner man ei lita spilleliste over 10 låter som alltid kommer til å minne meg om Tiger på et eller annet vis.

Denne uka feirer Platebutikken Tiger 23 år, og alle som kjenner meg vet hvor mye den sjappa har betydd for meg som person. Da jeg som 16åring først satte foten innafor dørene blei jeg satt ut av hvordan en så liten butikk kunne ha så mye obskure ting som ikke fantes noe annet sted.

Jeg var på vei til Sound of Noise som lå ved siden av for å kjøpe noen metallskiver da jeg gikk forbi og bestemte meg for å gå inn. Tor Andre stod bak kassa, så på meg og så ut som han tenkte "Han her kommer aldri til å bli en stamkunde". Men jeg ble en sånn en som var innom to-tre lørdager i måneden.

Tor Andre var typen som kjente alle som var innom, og skreddersydde alt. Jeg husker da jeg ikke hadde vært innom på en stund, men at Tor Andre lyste opp og dro opp en bunke fra bak disken og sa "Der er du, Christer! Her er ting jeg har spart til deg." da jeg kom inn igjen.Jeg bygde opp motet til å spørre om jobb. Jeg fikk det. Før jeg startet, døde Tor Andre plutselig av hjerneslag. Jeg tror alle i Oslos musikkverden kjenner på det fortsatt. Og jeg tror alle husker hvor de var da de fikk høre det.

Butikken holdt det gående under ledelsen av Kristian Kallevik, som tok meg under vingen sin og lot meg holde på som ansatt i nesten 5 år.Da jeg slutta i 2009 fortsatte jeg på skole og så for meg en framtid som hadde fått fundamentet bygget av Tiger. Jeg var fortsatt jevnlig innom. I 2011 ødela jeg ryggen, og hadde ikke mulighet til å jobbe med noe.

Denne sommeren tok Kristian kontakt og ville ha meg tilbake igjen. Det føltes naturlig. Veldig naturlig. Jeg jobber med Kristian som var i butikken for 10 år siden, og jeg jobber med Jørn som var kunde i samme butikk for 10 år siden. Jeg skal ikke si at jeg tenkte "han der blir aldri en stamkunde", men det hadde vært forbanna poetisk om jeg gjorde det.

Det å være tilbake i butikken som har formet meg såpass, som har gjort såpass mye for meg og livet mitt.Jeg startet band og label pga den butikken. Jeg fikk venner igjennom den butikken. Jeg møtte partneren min som jeg har to barn med, og har vært gift med i over 9 år, pga den butikken.

Tiger har vært en bauta i norsk undergrunnsmusikk i 23år. En butikk som har forandra liv, skapt unike øyeblikk og etablert seg som en kulturinstans få steder i Norge kan måle seg med.Jeg vet iallefall at jeg ville vært et helt annet menneske den dag idag om jeg ikke hadde gått inn i den butikken som 16åring og kjøpt A Static Lullaby på CD fra en skjeggete mann med briller jeg kjente skikkelig ærefrykt for.