Background
Tigernet logo
Silje Høgevold Ariel

Ariel

CD
Preorder
€17.13
MC
Preorder
€13.69
File under: 
Pop/Rock  ›  Indie
Tags: 

Label: 

CD: 

Catalog number: 

HMDCD18

Release date: 

15.11.2024

MC: 

Catalog number: 

HMD18

Release date: 

15.11.2024

Info: 

Sanger, kunstner og musikkprodusent Silje Høgevold er en av de mest mangslungne norske undergrunnsmusikerne, med kunstmusikk, Mariah Carey-tolkninger, korarrangering for nordicana og hip hop-artister i tillegg til flere Darkthrone-produksjoner på samvittigheten. Albumet er Siljes første utgivelse under eget navn, og er basert på arbeider hun har gjort i perioden 2012-2023.


På disse ti årene har Høgevold gjort litt av det meste, og blitt en dårligere og dårligere skjult hemmelighet i den norske musikkundergrunnen. Høgevold har vært tekstilkunstner, bartender og skolelærer. Hun har bakgrunn fra folkemusikktradisjoner i Setesdal og har gjort støykunst med Sten Ove Toft. Hun har tolket Mariah Carey på Øyafestivalen og bidratt med korkunst for alt fra Haugenstua-rapper Kenneth Engebretsen og Spellemann-vinnerne Jørund Vålandsmyr & Menigheten til Malin Pettersen, The Switch og The Opium Cartel. Hun er utdannet lydtekniker som blant annet har spilt inn, produsert og mikset de tre siste albumene til Darkthrone i kompaniskap med Ole Øvstedal. Sammen med Øvstedal har hun også gitt ut to album som duoen Ole & Silje Huleboer, et spissfindig kultorkester som har notert seg for en endeløs rekke sterke intimkonserter.


Høgevolds aktivitet de siste ti årene har med andre ord vært svært variert, men det finnes også røde tråder i kunstnerskapet hennes som vi møter på den kommende plata. En særegen glød for popkorets kunst preger så godt som alt hun gjør. Det er rett og slett musikk modellert etter hennes helt egen smak, og den er skapt over et tidsspenn hvor både musikken og Høgevold har fått lov til å utvikle seg og modnes.


Medvirkende:

Martin Horntveth

Hanne Sørlie

Ole Øvstedal

Eivind Vullum

Kjersti Lindtveidt

Eirin Kinn


“Silje Høgevold er virkelig en av dem som synger flottest i landet, uten at de store massene nødvendigvis er blitt eksponert for hennes usedvanlig klare stemmeprakt ennå av den grunn.” - Audun Vinger, “Silje kommer ut av hulen”, mars 2020 i Dagens Næringsliv

Tracklist: 

1. Ariel
2. Hvervenbukta
3. Hvalen
4. Skip Gjennom Natten
5. Sult
6. Interlude
7. Interlude
8. Yngel
9. Topp Boy
10. Outro Oslo hade bra
11. Yngel