Background
Tigernet logo
Jakob Dahle Hiding Place

Hiding Place

LP
€25.97
File under: 
Pop/Rock  ›  Indie
Tags: 

Label: 

LP: 

EAN: 

7041889514526

Catalog number: 

SM065

Release date: 

24.11.2023

Info: 

Albumet 'Hiding Place' av Jakob Dahle og hans band reflekterer over tiden vi går igjennom og er samtidig en personlig og sår historie fortalt gjennom Jakobs øyne.


Låten 'How I Feel', fra albumet 'Hiding Place,' resonnerer dypt midt i de nåværende konfliktene i verden. Dets tekster formidler på en gripende måte en dypt forankret bekymring og frustrasjon over verdens nåværende tilstand, og berører temaer som samfunnsmessig omveltning, lidelse, konflikter og deres påvirkning på familier.


"Selv om jeg hadde den pågående konflikten i Ukraina friskt i minne da jeg skrev sangen 'How I Feel', kan sangen også være en generell kommentar til alle de andre krisene verden opplever akkurat nå. Tross alt starter sangen med teksten; 'I feel a lot of things these days and I don’t want to spoil your day, but have you noticed that the world is changing.'"


I en verden som endrer seg, var behovet for en musikalsk flukt til stede for Jakob Dahle og hans medmusikere Svenning Veiseth på keyboard, Herman Støa Sannes på saksofon og bass, og Sondre Sten på gitar, og sangene som ble til albumet 'Hiding Place' ble skapt mens de var på hytte i fjellene i Norge i flere dager. Hiding place reflekterer også rundt det å ha et sted man kan føle seg trygg og føle seg hjemme.


"Dette er et prosjekt som føles som om jeg har jobbet med det hele livet, endelig ute i verden. Nakent, ærlig og ekte. Alle har en 'hiding place.' Et sted å drømme seg bort til og føle seg trygg, og her er mitt eget skjulested.”


Med sin særegne stemme og personlige tekster har vokalist Jakob Dahle skapt noe vakkert som lett kan minne om et møte mellom Bon Iver, Jacob Collier og Sigur Rós i studio.


Albumet 'Hiding Place' er tilgjengelig fra Sailor Music både digitalt og på vinyl fredag 24. november.

Tracklist: 

1. Skål
2. Hiding Place
3. How I Feel
4. Skyline Lights
5. I'm Listening
6. Alone
7. I,II,III,IV...
8. When You Smile
9. Stranded In a Postcard
10. 13. November 11:50
11. Fireplace
12. Say Something
13. Anything