Background
Tigernet logo
FY187 LP Ekkolodd Ha det i hus

Ha det hus!

Vinyl
€19.20
File under: 
Pop/Rock  ›  Indie
For fans of: 
Tortoise Dungen

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7041889513482

Catalog number: 

FY187LP

Release date: 

12.05.2023

Info: 

Et av Norges mest unike indieband er tilbake etter 8 år! Med tekster på dialekt fra Fåvang i Gudbrandsdalen og musikk inspirert av Radioheads "Kid A", Tortoise sin "TNT" og D’Angelo's “Black Messiah” har Ekkolodd kokt sammen det som vil stå igjen som en klassiker i norsk musikkhistorie.


Ha det hus! er en hyllest til bandets vennskap gjennom 13 år.


- Vi er utrolig stolte og glad for å endelig kunne slippe “Ha det hus!”. Platen er et hjertebarn, og er en slags hyllest til vennskapet vårt. Dette fikk vi til, til tross for at livet ikke bare lenger handler om band og musikk. Det er utrolig stort og litt skummelt at den nå snart er ute.I disse årene siden deres siste konsert i 2015 har bandet jobbet jevnt og trutt i garasjen til trommeslager Jarle Håland med disse elleve låtene som de nå har ferdigstilt til sitt tredje studioalbum.


Musikken til Ekkolodd kan best beskrives som eksperimentell rock. Bandet låner elementer fra ulike sjangre og har eksperimentert med lydbildet siden oppstarten. De kan blant annet tilskrives elementer fra utforskende rock, jazz, soul og elektronisk musikk.


Ekkolodd ble dannet i 2010 i Bergen og består av Andreas Naustdal, Daniel Reichelt, Jarle Håland, Kim Morgan Morken, Mats Halvorsen og Øyvind Aase Fluge. I 2013 deltok bandet i NRK P3 Urørtfinalen med låta “Perler”. I 2013 ga bandet ut sitt debutalbum “Det bruse forbi me…”. I 2015 slapp de sitt andre album “Javel, Ravel?”.FFO: Dungen, Tortoise, Radiohead, Jaga Jazzist, Tame Impala, Broken Social Scene, Kråkesølv

Details: 

Ekkolodd er:


Andreas Schnitler Naustdal - Bass
Daniel Reichelt - Tangenter
Jarle Håland - Trommer og tangenter
Kim Morgan Morken - Vokal, gitar, og tangenter
Mats Bjørkli Halvorsen - Gitar og pedal steel
Øyvind Aase Fluge - Gitar og tangenter


Produsert av Ekkolodd
Tekster av Kim Morgan Morken
Spilt inn av Jarle Håland
Mikset av Jarle Håland og Eirik Marinius Sandvik
Mastret av Jørgen Træen


Omslag av Robert Høyem


Hovedvekten av albumet er spilt inn i Jarle og Isabell sitt studio og hjem ved Fossesjøen, og i Klangkollektivet studio på Bergen Kjøtt. Øvrige innspillingssteder har vært Fåvang, Bergen, Spydeberg, Fredrikstad, Oslo, og tante Unni sitt klesskap på Høybråten.

Tracklist: 

1. To pinner
2. Brenneslebarn
3. Parabol
4. Concorde
5. Fotoner forbi
6. Blå alveol
7. Små ferier
8. Å nei beklager
9. Dine skår
10. Dioder
11. Troperød