Background
Tigernet logo
Silja Sol Bak Skyene cover Lennea Lyssand

Bak skyene

LP
€20.57
File under: 
Pop/Rock  ›  Indie
Tags: 

Label: 

SOL

LP: 

Catalog number: 

SOL02

Release date: 

09.12.2022

Info: 

Silja Sol - «Bak Skyene»

Med linjene «Eg skulle gjerne ha knust nokken glass, plukket sammen bitene og limt de på plass. Sånn e d av og til» åpner Silja Sol sitt femte album.

Bergenseren, som feirer 10 år som artist i 2022, kunne knapt ha valgt noe mer treffende ord enn dette. For «Bak Skyene» er en plate som omfavner og nærmest sagt hyller det sirkulære i tilværelsen.

Å miste sin mor, pandemien, samlivsbrudd, seksualitet, rus, depresjon og isolasjon. Listen over tematikken på «Bak Skyene» vitner om en låtskriver og artist i en stormfull og dramatisk fase av livet.

- Hele albumet er preget av heftige kontraster. I perioden det ble skrevet var jeg både på turné med Aurora, isolert av en pandemi, gjennom et samlivsbrudd etter sju år i forhold og jeg bearbeidet fortsatt tapet av min kjære mamma, sier Silja om «Bak Skyene».

Men heldigvis, bak skyene skinner som kjent alltid solen.

- Nå, etter at albumet er ferdig og skal ut, er det nesten vanskelig å huske hvor vondt ting var på det mørkeste. Det er nesten som om jeg bare har drømt alt sammen, og at jeg nå er våken igjen, legger Silja til.

De 10 låtene som utgjør «Bak Skyene» er alle emosjonelt engasjerende, melodisk fengende og sonisk utfordrende stykker musikk. Og de sjeldent direkte og poetiske tekstene fremføres med en nyvunnet selvtillit og innlevelse fra hovedpersonen selv.

Det hører også med til historien at det under innspillingen oppsto søt musikk (både bokstavelig og metaforisk talt) mellom Silja og albumets produsent Erlend Mokkelbost. Bergenseren og den rutinerte musikeren, som har jobbet med Silja ved en rekke anledninger før, er nå nemlig offisielt kjærester.

«Bak Skyene» slippes via SOL

Tracklist: 

1. Skrubbsår
2. Det e sant
3. Puls
4. Det vrir og vrenger seg
5. Sangfugl
6. Vakre vene
7. Tomme Lommer
8. Stjerneklart
9. Lalala
10. Bak Skyene