Background
Tigernet logo
Skalla mørkets hastighet

Mørkets hastighet

LP
€20.57
File under: 
Punk  ›  Pop/Rock

Label: 

LP: 

EAN: 

7041889511709

Catalog number: 

ES147

Release date: 

25.02.2022

Info: 

Med svartsynte tekster på norsk, tonesatt av hardtslående punkrock, har Skalla skapt sitt helt eget uttrykk: Fra den brutale d-beat-debuten «Sognsvann» i 2016 til den vemodige hitballaden «Kanskje jeg lyver», via låter om fotballscoringer og rusa skihoppere, har Skalla vært kronisk vanskelig å kategorisere.

Debutalbumet «Mørkets hastighet» tar bredden i uttrykket enda et hakk videre, med et spenn som rommer alt fra primal punk til intrikat postrock, ispedd akustiske dekonstruksjoner av Cornelis Vreeswijk og fengende surfrock om å bli holdt kunstig i live av karbonadesmørbrød. Det fremstår både vilt variert og helstøpt helhetlig, sydd sammen av den idiosynkratisk bekmørke galgenhumoren til vokalist og tekstforfatter Bendik Aunan, som går som en død tråd gjennom alle ti låter.

Resultatet er en slags passiv-aggressiv, rap-inspirert rock, en sjanger-kombo få andre mestrer. Skalla har imidlertid perfeksjonert dette særegne uttrykket, som når et foreløpig høydepunkt med «Mørkets hastighet».

Albumet er som et omvendt fyrverkeri: En eksplosjon av mørke mot en fargesprakende bakgrunn. Rock på norsk blir ikke bedre enn dette. Fremad lemenmarsj!

Tracklist: 

1. Alt som ble ingenting av
2. Dop, damer & data
3. Det er ikke gøy lenger
4. [2011]
5. Patent
6. Rekdal
7. [2012]
8. Spor
9. En parodi på et paradis
10. [2013]