Background
Tigernet logo
misty coast

Misty Range

Vinyl
€17.13
File under: 
Pop/Rock  ›  Shoegaze  ›  Indie

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

7071245015879

Catalog number: 

MR001

Release date: 

15.11.2010

Info: 

Misty Range banker på øreporten din, du lukker opp men alt du ser er tjukk røyk og skygger av psykedeliske gitarer. Noen uker senere merker du at rare melodier og akkordstrukturer har satt seg i øregangene dine. I pulsen din vage imitasjoner av riffene. Du har blitt utsatt for den hemmelige musikalske formelen til Misty Range, duoen til Arve Paulsen og Stig Rennestraum. Nå foreligger formelen manifestert i det selvtituerte debutalbumet som slippes 15. november på vinyl på eget selskap og på vintage formatet CD på Fysisk Format.

Arve Paulsen har skrevet brorparten av låtene og i tillegg til mumlevokal trakterer han alle instrumentene bortsett fra trommer og perkusjon som er Stig Rennestraums spesialistområde.

"Stig har bakgrunn som jazztrommeslager og har en karakteristisk stil som spenner fra det rå og eksplosive til det rolige og sarte - samtidig er han enormt presis" sier Arve om sin kompanjong.
"Mange av 60-tallets kjente rocke trommiser hadde jazzbakgrunn, som f.eks Ginger Baker (Creem) og Mich Michell (Jimi Hendrix Expirience). I kryssningspunktet mellom improvisasjon og rock oppstår nybrytende musikk. Rocken har godt av å bli utfordret av jazzens frie lek"

Stig på sin side finner inspirasjon i Arves originale låtskriverstil og sans for lydskaping. \"Låtstrukturene til Arve er uforutsigbare men intuitive. Litt som gamle blueslåter hvor man har en satt grunnpuls som utfordres av uventede rykk og overraskelser. Samtidig har han øre for andre klanger enn de fleste instrumentalister jeg har jobbet med. Han får førkrigsblues, syrete prog og klassisk rocknroll til å høres ut som en og samme musikktradisjon"

Misty Range's debut er spilt inn i Tåkeheimen Studio med Marcus Forsgren (The Lionheart Brothers/Jaga Jazzist) og Arve Paulsen som produsenter. Emil Nicolaisen og Lena Nymark er medvirkende musikere.

Mastret av Ray Staff (T-Rex, Primal Scream, Spiritualized, Serena Maneesh)